پنج تویوتا اسپرت GR که از وجودشان خبر نداشتید؛ از GT۸۶ تا سنچوری
23

درحالی‌که خودروهایی مثل GR یاریس و GR۸۶ بسیار مشهور هستند، بخش گازو ریسینگ تویوتا مدل‌هایی هم ساخته که ناشناخته ماندند.

: طی سال‌های اخیر مدل‌های گازو ریسینگ تویوتا سروصدای زیادی به راه انداخته‌اند. GR یاریس بسیار تحسین شده و GR86 هم یکی از کوپه‌های ارزان‌قیمت هیجان‌انگیز بازار محسوب می‌شود. بااین‌حال، گازو ریسینگ از مدت‌ها قبل روی خودروهای تویوتا کار می‌کرده و قبل از اینکه در سطح جهانی به شهرت برسد، مدل‌هایی را ساخته که عمدتاً به بازار داخلی ژاپن محدود بودند و کسی از وجودشان خبر ندارد. در ادامه با پنج نمونه از این خودروها آشنا خواهیم شد.



تویوتا ۸۶ GRMN



در طول دوران تولید GT86، خیلی‌ها فریاد ساخت نسخه‌ای قوی‌تر را سردادند ولی پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تخت تنفس طبیعی این ماشین هیچ‌گاه بیش از ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید نکرد. بااین‌حال، کسانی که در ژاپن زندگی می‌کردند و خوش‌شانس بودند، می‌توانستند در سال ۲۰۱۶ یکی از ۱۰۰ دستگاه نسخهٔ ویژهٔ ۸۶ GRMN را بخرند. البته این نسخه جهش بزرگی در قدرت نداشت و خروجی موتور را با تنها ۲۰ اسب بخار افزایش به ۲۲۰ اسب بخار رساند ولی بیشتر ارتقاءهای GRMN با تنظیم مجدد تعلیق روی شاسی متمرکز بود و مردان گازو ریسینگ با استفادهٔ گسترده از فیبر کربن روی کاهش وزن هم کار کرده و GT86 را حدود ۴۵ کیلوگرم سبک‌تر کردند. علاوه بر این، سیستم ترمز خودرو هم ارتقاء قابل‌توجهی را تجربه کرده و ضرایب گیربکس دستی نزدیک‌تر شدند. ۸۶ GRMN حدود ۳۵ هزار پوند قیمت داشت که تقریباً دو برابر قیمت GT86 معمولی در ژاپن بود.



تویوتا سنچوری GRMN



اگر رئیس تویوتا بودید برای خودروی شخصی خود چه مدلی را انتخاب می‌کردید؟ پاسخ «آکیو تویودا» به این سؤال، تویوتا سنچوری GRMN بود. تویودا در سال ۲۰۱۸ در صندلی‌های عقب یک سنچوری GRMN دیده شد و این تمام چیزی است که از نسخهٔ اسپرت سدان مجلل تویوتا میدانیم. این سنچوری اسپرت علاوه بر نشان‌های GRMN، با عناصری مثل اسپویلر فیبر کربنی، دیفیوزر اختصاصی و رینگ‌های BBS، ظاهری مسابقه‌ای به خود گرفته بود. تویوتا هیچ‌گاه جزئیاتی در مورد این خودرو منتشر نکرد و تصور می‌شود تنها یک دستگاه از سنچوری GRMN ساخته شده باشد.



تویوتا ویتز GRMN توربو



هرچند در سال ۲۰۱۸ اروپایی‌ها با یاریس GRMN از دست‌پخت گازو ریسینگ بهره‌مند شدند اما این خودرو اولین یاریسی نبود که از نشان GRMN بهره‌مند شد زیرا این افتخار به تویوتا ویتز تعلق دارد که اساساً نسخه‌ای از یاریس برای بازار ژاپن محسوب می‌شد. این خودرو که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد، ویتز GRMN توربو نام داشت و از یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو با ۱۵۰ اسب بخار قدرت استفاده می‌کرد. کالیپرهای ترمز چهار پیستونه در جلو، تنظیمات جدید سیستم تعلیق و رینگ‌های آلیاژی ۱۷ اینچی هم از دیگر ویژگی‌های ویتز GRMN بودند. از این نسخه تنها ۲۰۰ دستگاه ساخته شد.



تویوتا iQ GRMN



از iQ نه یکی بلکه دو نسخهٔ GRMN ساخته شد. نسخهٔ اول در سال ۲۰۰۹ با پیشرانهٔ ۱.۳ لیتری جدید ۱۰۰ اسب بخاری iQ عرضه شد که در کنار یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی قرار گرفته بود. سیستم تعلیق سفت‌تر، ترمزهای دیسکی عقب بجای کاسه‌ای و رینگ‌های ۱۶ اینچی Rays هم از دیگر ویژگی‌های این نسخه بودند. از iQ GRMN تنها ۱۰۰ دستگاه ساخته شد. چندی بعد، در سال ۲۰۱۲ تویوتا فضایی برای نصب یک سوپرشارژر زیر کاپوت کوچک iQ پیدا کرد و GRMN سوپرشارژ را با ۱۲۰ اسب بخار قدرت به بازار فرستاد. تصور کنید خودرویی به‌اندازهٔ جعبه کفش با چنین قدرتی چه شتابی داشته است!



تویوتا مارک X GRMN



مارک X که در سال ۲۰۱۹ از روی خط تواید کنار رفت، اساساً پاسخ تویوتا به ب‌ام‌و سری ۳ در ژاپن محسوب می‌شد. در سال ۲۰۱۵ نیز تویوتا نسخهٔ GRMN را برای این خودرو ارائه کرد که هرچند نمی‌توانست پاسخی به ب‌ام‌و M3 باشد ولی هنوز هم ارزش این نشان را داشت. مارک X GRMN به یک پیشرانهٔ ۳.۵ لیتری V6 تنفس طبیعی مجهز بود که ۳۲۰ اسب بخار قدرت داشت. این نیرو از طریق یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی و دیفرانسیل لغزش محدود تورسن به چرخ‌های عقب منتقل می‌شد. از این خودرو ابتدا ۱۰۰ دستگاه ساخته شد و سپس در سال ۲۰۱۹ یعنی سال پایانی تولید مارک X نیز ۳۵۰ دستگاه دیگر از نسخهٔ فیس‌لیفت آن ساخته شد.


تویوتا

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

قضاوت داوران ایرانی در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های زیر ۱۷ سال

اعلام رای دیدار هوادار و شمس آذر

سقوط آزاد طلا و سکه در بازار/طلا ۶ میلیونی شد

جنگ سهمیه در دربی دلا کاپیتاله

تشکیل وزارتخانه‌های انرژی و آب و محیط زیست کلید خورد

مواجهه غیرضروری با وزارت رفاه

ایران حمله به اتباع پاکستانی را به شدت محکوم کرد

هشدار نسبت به تحرکات مشکوک آمریکا در عراق و سوریه

هشدار دبیرکل ناتو نسبت به استقرار احتمالی تسلیحات هسته‌ای روسیه در فضا

ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی برای ۳۰ درصد جامعه

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

افزایش رقم «بن کارگری» از ۱.۴ به ۲.۲ میلیون تومان/ «کمک هزینه مسکن» تغییری نکرد

پزشکیان: مشکلات حوزه سلامت از تبعیض و بی‌عدالتی ریشه می‌گیرد

حمله موشکی مجدد یمن به بندر اشغالی ایلات

بی‌بی دست خالی برگشت

نام کشورهای مشتری جاسوس افزار پاراگون افشا شد

آغاز فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای ایران/ رونمایی از ۶ دستاورد جدید هسته‌ای

پوپولیسم یا عمل‌گرایی

تهدید استفاده از «مکانیسم ماشه» پوشالی است

رطب خورده‌ای که منع رطب می‌کند

برچسب ها