وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخ به سؤال یک نماینده درباره انتصاب دو نفر از مدیران سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانه به مجلس خواهد رفت. دلیل حضور آتی احمد میدری در بهارستان سؤالی است که مجید نصیرپور نماینده سراب درباره انتصاب رؤسای سازمانهای فنی و حرفهای و بهزیستی مطرح کرد. این سؤال از وزیر چهارشنبه هفته گذشته در هیأت رئیسه اعلام وصول شد.
: نخستین بار نیست که چنین موضوعی میدری را به بهارستان میکشاند. او 21 اسفند 1403 هم برای پاسخ به سؤال کامران غضنفری به مجلس فراخوانده شده بود. غضنفری که در دوره کوتاه نمایندگیاش با سخنرانی و حضور در تجمعات بدون مجوز سال گذشته علیه معاون راهبردی رئیسجمهوری شناخته شده است در سؤال خود گفته بود جابهجاییهای مشکوک مدیریتی در وزارت تعاون اتفاق افتاده است. در جریان رسیدگی به آن سؤال، میدری فرآیند انتصابات وزارت رفاه را تشریح کرد و گفت که مدیران به دور از سیاستزدگیهای رایج از میان نیروهای متخصص و پس از ارزیابی توانمندیها و اخذ استعلامات از مراجع نظارتی انتخاب میشوند.
وی با اشاره به برخی انتصابات در شرکتهای زیر مجموعه وزارت تعاون، از نمایندگان استانها خواست تا گواهی دهند آیا تغییر مدیریتی که رخ داد، بر اساس شایستگیهای حرفهای بود یا ملاحظات سیاسی؟ با وجود توضیحات میدری، درنهایت بررسی این سوال در صحن علنی یک کارت زرد را پیش روی وزیر تعاون گذاشت.
اکنون هم در سؤال نماینده سراب از وزیر کار بهنظر میرسد همان رویکرد مبنای سؤال قرار گرفته باشد. با این تفاوت که نصیرپور در گفتوگو با «تسنیم» درباره دلیل سؤالش گفت «با توجه به اینکه هر دو رئیس این سازمانها از بیرون مجموعه انتخاب شدهاند، سؤال این است که علت و روش این انتخابها چه بوده؟ و این دو گزینه چه امتیازاتی نسبت به سایر گزینهها داشتند؟» این سؤال در حالی است که حکم انتصاب غلامحسین محمدی به ریاست سازمان فنی و حرفهای 14 آذر سال گذشته، پس از دو ماه سرپرستی همین سازمان صادر شد و سید جواد حسینی هم از 20 آبان سال گذشته ریاست سازمان بهزیستی را بر عهده دارد.
گذشت دستکم سه ماه از انتصاب این مدیران زمان زیادی برای ارزیابی عملکردشان نیست، اما برخی نمایندگان به جای پرداختن به برنامه، رویکرد یا عملکرد هر یک از این مدیران، درباره چرایی انتخاب این افراد و اینکه از چه جناحی هستند تمرکز می کنند.
به نظر میرسد این نوع سؤال از وزیر تعاون بیش از آنکه ناشی از تعلقات سیاسی مدیران مورد بحث باشد، ناشی از تعلقات جناحی سؤالکنندگان است. بهویژه اینکه احمد میدری در جریان بررسی سوال قبلی اعلام کرده بود که استعلام درباره مدیران انتصابی وزارت تعاون انجام شده و نتیجه مثبت این استعلامها را در اختیار هیات رئیسه مجلس قرار داده است.
آنچه در رفتوبرگشتهای وزیر تعاون به مجلس غایب است،مسائل مربوط به مسئولیتها و مأموریتهای اصلی این وزارتخانه یعنی حوزههای رفاه، تعاون، بازنشستگان، کارگران و مانند اینها است. اما بهرغم مسئولیتهای گسترده این وزارتخانه آنچه کمتر بررسی میشود، اتفاقاً همین مسئولیتها است. امروز باید بررسی چنین مباحثی در دستورکار قرار بگیرد تا نفع این نظارتها متوجه اقشار مخاطب وزارت تعاون شود.