دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) ادعا کرد که روسیه درصدد استقرار تسلیحات هستهای در فضا است و در این رابطه نیز هشدار داد.
: «مارک روته» دبیر کل ناتو با اشاره به اینکه روسیه ممکن است درصدد استقرار سلاح های هستهای در فضا باشد هشدار داد که این موضوع خطر امنیتی قابل توجهی را در جهان ایجاد می کند.
به گزارش ایرنا، وی همچنین افزود که این اقدام این امکان را برای روسیه فراهم می کند تا در یک حمله بتواند صدها ماهواره را منهدم کند.
روته تاکید کرد که آسیب رساندن به ماهوارهها در فضا تاثیرات مخربی بر رصد و ارتباطات جهانی خواهد گذاشت و عواقب فاجعهباری برای کره زمین ایجاد میکند.
دبیر کل این ائتلاف نظامی خاطرنشان کرد که در پاسخ به چالشهای امنیتی جدید در فضا و خارج از جو زمین، اعضا ناتو اطلاعات لازم را به اشتراک میگذارند، مراکز فرماندهی فضایی جدیدی ایجاد میکنند و ساخت ماهوارههای کوچکتری که بهتر کنترل می شوند را توسعه میدهند.
ب روسیه در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح های هسته ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.
۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.
این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح های هسته ای در فضا است.
آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگافزار هستهای ضدماهواره در فضا است که انفجار آن میتواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.
روسیه، یکی از طرفهای معاهده «فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاحهای هستهای یا هر نوع سلاح کشتارجمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری میکند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاحهای هستهای در فضا مخالف است.
وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامهای برای استقرار تسلیحات هستهای در فضا ندارد.