اسماعیل بقائی با تأکید بر درونزا بودن امنیت، گفت: کشورهای منطقه باید برای برقراری ثبات و امنیت در غرب آسیا و خلیج فارس، با تکیه بر نیروهای درونزای ملی و منطقهای اقدام کنند و در این راستا نباید به هیچگونه کمک از طرفهای ثالث امید و اتکا داشته باشند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود (دوشنبه، ۱۳ اسفندماه) ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به مردم شریف ایران، گفت: امیدوارم بتوانیم از برکات این ماه استفاده کنیم و ماهی همراه با صلح و برکت برای همه مسلمانان باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای این نشست با اشاره به مجموع تحولات رخ داده در عرصه سیاست خارجی در ده روز اخیر گفت: در روزهای گذشته و پس از نشست پیشین سخنگویی، اتفاقات مهمی در حوزه دیپلماسی رخ داد و وزارت امور خارجه فعالانه در راستای تامین منافع ملی ایران در حال اقدام بود. مهمترین رویداد در منطقه ما، مراسم بزرگ تشییع دبیران کل مقاومت اسلامی لبنان و مشارکت چشمگیر مردم لبنان و سایر کشورها در این مراسم بسیار بزرگ بود. از ایران نیز هیات عالیرتبهای مشارکت داشت. در حاشیه این مراسم، ملاقاتهای خوبی میان ریاست مجلس و وزیر امور خارجه و مقامات لبنانی شکل گرفت.
بقائی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به ژنو گفت: سیدعباس عراقچی برای حضور در دو رویداد مهم بینالمللی کنفرانس خلع سلاح و شورای حقوق بشر و دیدارهای حاشیهای آن با برخی وزرای امور خارجه، دبیرکل سازمان ملل و کمیسر حقوق بشر به ژنو رفت. سفر وزرای خارجه سودان، روسیه و مالزی به تهران و نشستهایی که در سطح معاونین وزیر امور خارجه در تهران و برخی کشوهای دیگر انجام شد، اهم اقدامات دستگاه دیپلماسی در دو هفته گذشته بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیدار رئیس جمهور اوکراین با دونالد ترامپ در کاخ سفید گفت: این اتفاق را همه دیدند و هر کسی هم میتواند برداشت و تفسیر خودش را از نحوه گفتوگو و مباحثی که در آن جلسه مطرح شد داشته باشد. آنچه برای ما و منطقه ما مهم است این است که امنیت امری است درونزا و کشورهای منطقه باید برای اطمینان از ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس با کمک خود و اتکا به نیروهای درونزای منطقهای و ملی اقدام کنند و در این زمینه نمیتوان به هیچ طرف ثالثی نگاه امید و اتکایی داشت.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران همواره تاکید داشته امنیت کالایی نیست که بتوان از جایی وارد کرد. از حیث روابط و حقوق بینالملل زنگ هشدار باشی است برای اینکه به این سؤال پاسخ دهیم که آیا قرار است روابط و سیاست بینالملل دچار بازگشتی شود به قرن نوزدهم زمانی که فقط قدرت و ارعاب و فشار مبنای تعامل بین کشورها بود. دو جنگ جهانی اول و دوم و تبعاتی که از ناحیه این دو جنگ دامنگیر همه دنیا شد باعث شد جامعه بینالمللی به این نتیجه برسد که جنگ و ارعاب و فشار و استفاده از قدرت زور را مهار کرد و با حاکمیت قانون روابط کشورها را مدیریت کرد.