ضرورت پیوستن به FATF؛ از تسهیل مراودات تجاری با جهان تا اثبات شفافیت مالی
68

بررسی موضوع پیوستن ایران به FATF و به طور مشخص تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت وفاق ملی و موافقت رهبر معظم انقلاب، بار دیگر بعد از مدتها بلاتکلیفی در دستور کار اعضای مجمع قرارگرفته است و پیش بینی می شود با توجه به شرایط خاص کشور و تحولات بین المللی، اینبار با بررسی دقیق و کارشناسانه،گره کور این پرونده مهم که از دهه ۸۰ روی میز است، باز شود.

نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر این باور است که پیوستن ایران به نهاد بین‌المللی \"گروه ویژه اقدام مالی\" مشهور به FATF یا مذاکره و تعامل با جهان به تسهیل مراودات مالی و تجاری با جامعه بین‌المللی به‌ویژه کشورهای دوست و بهبود شرایط اقتصادی و رشد نظام اسلامی منجر خواهد شد.

محمد بهرامی سیف آبادی درباره بررسی دوباره لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام و پیوستن ایران به FATF گفت: سی اف تی و پالرمو دو لایحه از چهار لایحه‌ای هستند که در دولت یازدهم برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شد اما شورای نگهبان به بندهایی از آن ایراداتی گرفت و در نهایت این دو لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد، هرچند که در مجمع نیز بلاتکلیف ماند.

نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: از آغاز دولت چهاردهم، بار دیگر موضوع پیوستن جمهوری اسلامی به لوایح پالرمو و سی اف تی در دستور کار این دولت قرار گرفت و رهبر معظم با درخواست رئیس جمهور برای بررسی دوباره FATF، لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرمودند.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های دولت چهاردهم، تسهیل مراودات مالی و تجاری با جهان است، گفت: FATF با مجموعه استانداردهای تعریف شده برای کشورهایی با نظام مالی متفاوت و چارچوب‌های قانونی و اداری متنوع قابلیت عملیاتی دارد و بر سه موضوع مبارزه با پولشویی، مبارزه با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خلاصه می‌شود.

نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون ۲۰۵ کشور جهان به FATF پیوسته‌اند، یادآور شد: این نهاد در سازمان ملل ثبت شده و در قطعنامه‌های مجمع عمومی و شورای امنیت از کشورهای جهان درخواست دارد تا استانداردهای توصیه شده آن را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به تحریم‌هایی که از سال‌ها قبل بر اقتصاد کشور تحمیل شده است، یادآور شد: قطعاً پیوستن جمهوری اسلامی به FATF می‌تواند فرایند گردش مالی ایران را در جهان تسهیل کند و بانک‌های جهانی که اکنون با ایران به‌واسطه مشکل FATF همکاری نمی‌کنند، با حل این موضوع، چالش عدم همکاری آن‌ها رفع خواهد شد.

بهرامی تاکید کرد: بهبود اعتبار بین‌المللی ایران در حوزه‌های مالی، دسترسی بیشتر به بازارهای جهانی و امکان‌پذیری جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی، تقویت نظام مالی داخلی و گسترش همکاری‌های بین‌المللی از دیگر مزایای پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیون‌هاست. البته باید در این مسیر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت نظام اسلامی نیز رعایت شود.

وی درباره مخالفت برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی دوباره این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب احاطه کامل به شرایط کشور و مسائل داخلی و خارجی نظام اسلامی دارند و وقتی ایشان موافقت خود را با بررسی دوباره این موضوع اعلام فرمودند، قطعاً نمایندگان یا احزاب سیاسی باید مطیع رهبر انقلاب و حاکمیت نظام باشند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: اکثر نخبگان و کارشناسان اقتصادی کشور موافق پیوستن جمهوری اسلامی به FATF هستند که سبب پیشرفت و جلوگیری از ایجاد ناترازی در بودجه، انرژی، اقتصاد، منابع و مصارف بانک‌ها و غیره می‌شود. اما اگر این موضوع حل نشود، همچنان آسیب خواهیم دید.

نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم پیوستن ایران به FATF در سال‌های گذشته سبب آسیب به فروش نفت و فرآورده‌های نفتی شده است، گفت: به‌دلیل وجود تحریم‌ها و عدم تبادلات مالی بر اساس FATF در این سال‌ها امکان فروش نفت به میزان دلخواه و به قیمت جهانی از ایران سلب شده که به درآمدزایی کشور و اقتصاد مردم آسیب زده است.

بهرامی خاطرنشان کرد: پیوستن به FATF یا مذاکره با آمریکا و حل چالش‌هایی که بین دو کشور وجود دارد و در مجموع تعامل با جهان به بهبود شرایط اقتصادی ایران و رشد نظام اسلامی منجر خواهد شد.

اعضای کمیسیون اجتماعی و صنایع و معادن مجلس نیز درباره بررسی دوباره موضوع پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتند: برای مبادلات عادی و طبیعی بین‌بانکی به FATF نیاز داریم، ولی متأسفانه برخی این موضوع را سیاه و سفید می‌بینند. باید براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت حرکت کنیم و به‌طور کامل برای مردم تشریح شود.

FATFمجلس شورای اسلامیمجمع تشخیص مصلحت نظام

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

ترامپ: مشکل با ایران را حل خواهم کرد

اپل با آیفون ۱۶e، سامسونگ را به زیر کشید و بزرگ‌ترین گوشی‌ساز دنیا شد

مشکل بزرگ خودروسازان آلمانی در چین با کاهش چشمگیر فروش در سال ۲۰۲۵

بازگشت ایوب العملود به تمرین پرسپولیس

فوتبال ساحلی در پایتخت!

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding ۲ ارائه خواهد کرد

​ثبت‌نام در طرح جدید ایران‌خودرو با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

نویر غایب بزرگ تقابل با اینتر

فؤاد حسین به تهران دعوت شد

حماس خواستار اقدام فوری عربی-اسلامی برای توقف تجاوزات رژیم اشغالگر شد

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

شیخ نعیم قاسم امشب سخنرانی می‌کند

زمان و محل بازی تیم ملی جوانان با عربستان

قرارداد بزرگ موسیالا با بایرن

گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز بازار به طور کامل تامین شده است

درخواست سازمان ملل از «ترامپ» برای اعمال معافیت‌ تعرفه‌ای کشورهای فقیر

جشنواره گل میزبان برای صعود به دور حذفی

طراحی و مشخصات ایرباد CMF Buds ۲ Plus فاش شد

قرقیزستان به دست فوتسالیت‌های خانم دو رقمی شد

تورنمنتی برای آغاز مسیر سخت

برچسب ها