نارضایتی رژیم صهیونیستی از تمایل ترامپ برای مذاکره با ایران
56

دکتر نکولا، مدرس روابط بین‌الملل دانشگاه لبنان در مصاحبه با پایگاه اینترنتی النصره بیروت به بررسی مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان پرداخت و بر ناامیدی رژیم صهیونیستی تأکید کرد.

: در حال حاضر امکان کاهش تنش میان ایران و آمریکا وجود دارد؛ مگر اینکه رژیم صهیونیستی لابی‌های حامی آن و برخی عناصر در دولت آمریکا شرایطی را ایجاد کنند که منجر به بن‌بست مذاکرات شود.



بر اساس گزارش النصره، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از آغاز مذاکرات با ایران در روز شنبه (۲۳ فروردین) خبر داد و نتانیاهو را غافلگیر کرد.



به گفته این منبع لبنانی، نتانیاهو که امیدوار بود آمریکا گزینه نظامی علیه ایران را انتخاب کند، از این اقدام ناامید و عصبانی شد. وی که بارها تأکید کرده بود توانایی هسته‌ای ایران باید مشابه مدل سال ۲۰۰۳ کشور لیبی نابود و برچیده شود، اکنون مجبور است با واقعیت جدیدی که در آن رئیس‌جمهور آمریکا ترجیح می‌دهد مذاکرات را دنبال کند، کنار بیاید.



استاد روابط بین الملل دانشگاه لبنان در این مصاحبه ادعا کرد که آمریکا به دلایل متعددی وارد مذاکرات با ایران شده و در این مرحله از گزینه نظامی اجتناب کرده است. وی طی اظهاراتی گفت: در حال حاضر، وضعیت بازارهای مالی پس از افزایش تعرفه‌های آمریکا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. در این برهه از زمان، هرگونه حمله به ایران به یقین منجر به فروپاشی بازارهای جهانی می‌شود و ترامپ در حال حاضر علاقه‌ای به افزایش بحران در بازارها را ندارد.



وی افزود: علاوه بر وضعیت بازار جهانی، در صورت مداخله نظامی آمریکا، قیمت نفت نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.



با این وجود، ترامپ به مذاکرات با ایران روی آورد و در اظهارات خود نسبت به این موضوع، شرایط غیرممکنی را برای ایران تعیین نکرد، بلکه بر این خواست که مانع از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای شود، تمرکز کرد. نکولا خاطرنشان کرد که رئیس جمهور آمریکا به موضوع تسلیحات و موشک‌های متعارف ایران اشاره‌ای نداشته و نسبت به نفوذ ایران در منطقه ضرب‌العجلی تعیین نکرده است.



وی ادعا کرد: نفوذ ایران پس از سقوط بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه و حمله رژیم صهیونیستی به لبنان تضعیف شده و تنها موضوع یمن باقی مانده است.



به گفته وی، شرایط اقتصادی یکی از موضوعات مهم مذاکره دولت ترامپ با ایران است و شرکت‌های آمریکایی ترجیح می‌دهند برای سرمایه‌گذاری در جمهوری اسلامی با توجه به مواد خام و زیرساخت‌هایی که در اختیار دارد، اقدام کنند.



در همین راستا، میشال فیاض، کارشناس اقتصادی که به‌عنوان مشاور شرکت‌های بزرگ جهانی مانند بولرو که به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر ایران و شرکت بین المللی جیندال که علاقه‌مند به حفاری نفت در میادین نفتی ایران هستند، توضیح داد که سرمایه‌گذاری‌های بالقوه‌ای می‌تواند مورد توجه ایالات متحده در ایران باشد.



وی گفت: تهران برای تجدید ناوگان هوایی خود قصد دارد هواپیما بخرد در حالی که ترامپ می‌خواهد در اروپا اتوبوس بفروشد. علاوه بر این، ایران برای توسعه بخش نفت و گاز به ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و دارای مقدار زیادی فلزات معدنی راهبردی است که آمریکا نیازمند به آن است.



فیاض تأکید می‌کند که جنگ علیه ایران برای ایالات متحده بسیار گران تمام می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی خواهد داشت، زیرا ایران قادر است تنگه هرمز را ببندد و متحدان خود یعنی حزب الله در لبنان، شبه نظامیان در عراق و انصارالله یمن را برای حمله به منافع آمریکا و (رژیم) اسرائیل در منطقه فعال کند.



این کارشناس اقتصادی توضیح داد که آمریکا و ایران در صورت رسیدن به توافق از طریق مذاکرات می‌توانند از فرصت تجارت با یکدیگر استفاده کنند، از سویی تهران می‌تواند از شرکت‌های آمریکایی برای توسعه میدان پارس جنوبی، بخش شمالی میدان گازی مشترک ایران با قطر که سالانه ۷۷ میلیون تن گاز طبیعی مایع صادر می کند، دعوت کند. از طرف دیگر، فروش ۱۰۰ فروند هواپیما به ایران می‌تواند شرکت بوئینگ آمریکا را که در آستانه ورشکستگی است، نجات دهد. علاوه بر این، ایران با دارا بودن ذخایر فلزات کمیاب و نیز مقادیر زیادی از فلزات روی، مس، آهن، آلومینیوم، سرب، اورانیوم و طلا که همگی مورد توجه ایالات متحده هستند، با آمریکا روابط تجاری داشته باشد.



فیاض افزود: ایران چهارمین کشور دارای ذخایر بزرگ نفت جهان و اولین یا دومین کشور دارای ذخایر گازی است که برای افزایش تولید نفت و گاز خود نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی دارد و آمریکا می‌تواند در این زمینه نقش‌آفرین باشد. وی تأکید کرد: در حالی که آمریکا علاقه‌مند به تضعیف چین است، اما تحریم‌های این کشور علیه روسیه و ایران کمک زیادی به اقتصاد چین کرده و از تخفیف‌های نفتی روسیه و ایران بهره‌مندشده است.



به گفته فیاض، بر همین اساس به نظر می‌رسد که منافع مشترک بسیاری وجود دارد که می‌تواند به توافق بین ایالات متحده و ایران منجر شود. در حال حاضر ترامپ برای تحمیل شرایط خود به ایران و نه برای حمله به تهران از زور استفاده می‌کند. در حال حاضر فرصت توافق همچنان وجود دارد، مگر اینکه لابی صهیونیستی در ایالات متحده و برخی عناصر در دولت آمریکا شرایط غیرممکنی را به وجود بیاورند تا ایران نتواند آنها را بپذیرد و این مسئله منجر به بن‌بست مذاکرات شود.


سیدعباس عراقچیمذاکره ایران با آمریکا

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

تکذیب پناهندگی بشار الجعفری به روسیه

آرناتوویچ می‌ماند، طارمی می‌رود؟

ترامپ: مشکل با ایران را حل خواهم کرد

اپل با آیفون ۱۶e، سامسونگ را به زیر کشید و بزرگ‌ترین گوشی‌ساز دنیا شد

مشکل بزرگ خودروسازان آلمانی در چین با کاهش چشمگیر فروش در سال ۲۰۲۵

بازگشت ایوب العملود به تمرین پرسپولیس

فوتبال ساحلی در پایتخت!

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding ۲ ارائه خواهد کرد

​ثبت‌نام در طرح جدید ایران‌خودرو با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

نویر غایب بزرگ تقابل با اینتر

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

ذوب‌آهن-استقلال؛ شام آخر

رکورد معاملات روزانه در بازار ارز تجاری شکسته شد؛ بیش از ۱۷۱ میلیون دلار در روز جاری

مصالحه ممکن است

حسینی: تساوی ناامید کننده‌ای برای ما بود

هیچ تهدیدی را نسبت به تمامیت ارضی خود تحمل نخواهیم کرد

ضرورت پیوستن به FATF؛ از تسهیل مراودات تجاری با جهان تا اثبات شفافیت مالی

افزایش ۲۴ درصدی ارزش صادرات از گمرک جلفا/ صادرات ۲۴۱ میلیون و ۱۰۰ هزار دلاری

ایران حمله به اتباع پاکستانی را به شدت محکوم کرد

پزشکیان به بانک مرکزی رفت/ پایان شایعات تغییر «فرزین»

برچسب ها