برخاستن ژرمن‌ها از دنده راست
46

آلمان در حال انتخاب صدراعظم جدیدی است. رهبر فعلی این کشور در آستانه ترک قدرت است، اما حزب او احتمالاً به‌صورتی کمرنگ‌تر به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

به گزارش گروه بین الملل   انتخابات روز یکشنبه که ماه‌ها زودتر از موعد مقرر پس از فروپاشی ائتلاف حاکم در سال گذشته برگزار شد، با چندین شگفتی و هیجان همراه بود. پنج نکته کلیدی از نتایج انتخابات در ادامه آمده است:



مرتس صدراعظم جدید خواهد بود

بالاترین میزان مشارکت رأی‌دهندگان در دهه‌های اخیر در آلمان، بیشترین آرا را به حزب دموکرات مسیحی و حزب خواهرش، اتحادیه سوسیال مسیحی هدایت کرد. این تقریباً به طور قطع به این معنی است که صدراعظم بعدی «فردریش مرتس» خواهد بود، یک تاجر که هواپیمای شخصی خود را هدایت می‌کند و مدت‌هاست که آرزوی تصدی بالاترین مقام سیاسی کشور را دارد. مرتس در اوایل دهه ۲۰۰۰ در یک رقابت قدرت برای رهبری دموکرات‌های مسیحی به آنگلا مرکل باخت، کسی که بعدها به مدت ۱۶ سال به عنوان صدراعظم خدمت کرد. با این حال رأی‌دهندگان از میراث او ناخشنود شدند، از جمله طرح اتکای بیشتر به روسیه برای گاز طبیعی و تصمیم به باز نگه داشتن مرزهای آلمان در سال ۲۰۱۵ و شروع به استقبال از میلیون‌ها پناهنده از سوریه، افغانستان و سایر کشورها. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که فقط حدود یک‌سوم از مردم آلمان معتقدند او صدراعظم خوبی خواهد بود. حتی برخی از رأی‌دهندگان خودش نیز روز یکشنبه گفتند که از او خوششان نمی‌آید. اما اگر او بتواند به سرعت یک دولت تشکیل دهد، این فرصت را دارد که قدم در دورانی بگذارد که اروپا در خلأ رهبری است و این قاره با تنش‌ها در روابطش با ایالات متحده تحت ریاست جمهوری ترامپ دست و پنجه نرم می‌کند.



ترامپ و ناتو در صدر انتخابات

هفته گذشته، هنگامی که معاون رئیس‌ جمهور آمریکا، جی.دی. ونس در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی کرد و ساختار سیاسی اروپا را به دلیل طرد احزاب راست سرزنش نمود، او کمپین انتخاباتی را که زمانی خواب‌آلود بود، بیدار کرد. اگر تهدیدات ترامپ در مورد جنگ تجاری و کاهش حمایت نظامی قبلاً باعث نگرانی آلمانی‌ها شده بود، این سخنرانی و تغییر موضع بعدی رئیس ‌جمهوری در مورد اوکراین، تقریباً باعث ایجاد وحشت در آلمان شد.

بر اساس نظرسنجی که بعدازظهر یکشنبه منتشر شد، ۶۵ درصد از رأی‌دهندگان آلمانی نگران هستند که آلمان در برابر  آمریکا «دونالدترامپ» و روسیه «ولادیمیر پوتین» درمانده باشد.

 شب یکشنبه، مرتس به سرعت به تهدیدی که آلمان و اروپا به دلیل دولت جدید آمریکا با آن مواجه هستند، اشاره کرد. او گفت: «مشخص شده که آمریکایی‌ها، حداقل این بخش از آمریکایی‌ها(دولت ترامپ) تا حد زیادی نسبت به سرنوشت اروپا بی‌تفاوت هستند. من بسیار کنجکاوم ببینم که چگونه به اجلاس ناتو در پایان ژوئن نزدیک می‌شویم؛ آیا هنوز در مورد ناتو با وضعیت فعلی آن صحبت می‌کنیم یا اینکه باید بسیار سریع‌تر یک توان دفاعی مستقل اروپایی ایجاد کنیم.»



موفقیت چشمگیر AfD

حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) با دو برابر کردن سهم رأی خود نسبت به چهار سال پیش، عمدتاً با جذب رأی‌دهندگان ناراضی از مسأله مهاجرت، به موفقیت دست یافت. در شرق آلمان، این حزب در رتبه اول قرار گرفت و از حزب فریدریش مرتس پیشی گرفت.  AfD  از حمایت عمومی جی دی ونس و تأیید ایلان ماسک، میلیاردر و مشاور ترامپ، برخوردار بود.



شب غافلگیری

واکنش به حملات اخیر و حمایت مقامات ترامپ ممکن است حتی باعث بسیج حمایت‌های دیرهنگام از حزب چپ‌گرای آلمان  (Die Linke) شده باشد که با شعارهای موافق مهاجرت، کارزار انتخاباتی خود را پیش برد.

دو ماه پیش، دی لینکه در حال از بین رفتن بود. سارا واگنکنشت، محبوب‌ترین عضو این حزب، سال گذشته حزب جدیدی تأسیس کرد که نسبت به روسیه دوستانه‌تر و در قبال مهاجرت سخت‌گیرتر بود. این حزب توانست در عرض تنها چند ماه وضعیت را تغییر دهد، آن هم به لطف دو رهبر جدید کاریزماتیک و مسلط به فضای مجازی و همچنین احساس بیگانگی بسیاری از رأی‌دهندگان جوان با احزاب جریان اصلی. این حزب به حدود ۹ درصد از آرا و بیش از ۶۰ کرسی در پارلمان دست یافت.



شولتز از صحنه خارج می‌شود

با وجود پیش‌بینی‌ نظرسنجی‌ها که نشان می‌داد صدراعظم اولاف شولتز در جایگاه سوم قرار خواهد گرفت و او تا آخرین لحظه اصرار داشت که به نوعی شغل خود را حفظ خواهد کرد اما وی اشتباه می‌کرد. حزب سوسیال‌دموکرات او با کسب ۱۶ درصد آرا که کمترین میزان در تاریخ این حزب است، در جایگاه سوم قرار گرفت. اگرچه شولتز تا زمان سوگند خوردن مرتس به عنوان صدراعظم موقت ادامه خواهد داد، اما به طور گسترده انتظار می‌رود که او از سیاست فعال کناره‌گیری کند.

منبع: The New York Times



 




برش



برندگان و بازندگان انتخابات



اتحاد احزاب مسیحی کسب ۳۰ درصد از آرا را هدف خود اعلام کرده بودند. اگر چه این اتحاد هدف خود را محقق نکرد، اما قوی‌ترین حزب در انتخابات بود و توانست میزان آرای خود را در مقایسه با دوره قبل (۲۰۲۱ میلادی) ۴.۳۲ درصد افزایش دهد. به گزارش دویچه وله، حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) به عنوان دومین حزب قدرتمند در انتخابات این دوره موفق شد ۲۰.۸۰ درصد آرا را به دست آورد. این رقم دو برابر میزانی است که این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۱ کسب کرده بود. بازنده بزرگ انتخابات این دوره حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) به رهبری اولاف شولتس، صدراعظم آلمان بود که شکستی تاریخی را متحمل شد و تنها ۱۶.۴۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد. این در حالی است که سوسیال‌دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۱ میلادی ۲۵.۷ درصد آرا را به دست آورده بودند. حزب سبزها (Die Grüne) که از احزاب تشکیل‌دهنده دولتی ائتلافی بود نیز آرا کمتری در مقایسه با دوره پیش به دست آورد، اگر چه سقوط چندانی را تجربه نکرد. سبزها که در انتخابات دوره گذشته ۱۴.۷ درصد از آرا را به خود اختصاص داده بودند، این بار تنها ۱۱.۶ درصد کسب کردند.

حزب چپ‌های آلمان (Die Linke) در این دوره از انتخابات تولدی تازه را تجربه کرد و با کسب ۸.۷۷ درصد آرا شگفتی‌ساز شد.

دو حزب دموکرات آزاد آلمان (FDP) و اتحاد زارا واگن‌کنشت (BSW) نتوانستند به مرز ۵ درصد برسند و به این ترتیب از راهیابی به مجلس بازماندند. حزب دموکرات آزاد که در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۱.۴ را به دست آورده و در تشکیل دولت ائتلافی سهیم بود، این بار تنها ۴.۳ درصد به دست آورد.



آلمانانتخابات آلمانناتودونالد ترامپ

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

ترکیب اصلی پرسپولیس مقابل سپاهان؛ حتی شاید بدون تغییر!

ادای احترام به نگهبانان دروازه

اندروید ۱۲ حالا سیستم‌عاملی منسوخ است و دیگر پشتیبانی نمی‌شود

اپل در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ بزرگ‌ترین فروشنده موبایل جهان شد

خانمحمدی: پرسپولیس خودش سرنوشت را دست تیم دیگری داد

گوشی‌های جدید Acer رسما معرفی شدند

لیگ یک را هم با VAR برگزار کنید

بحران واقعی

ظاهراً انتشار One UI ۷ سامسونگ از سر گرفته شده است

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

تأکید ولی‌عهد عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه بر آتش‌بس در غزه

واشنگتن در ابهام

عجله کارتال برای آماده شدن اورونوف

حسینی: تساوی ناامید کننده‌ای برای ما بود

گوترش حملات اسرائیل به مجتمع‌های سازمان ملل را به‌شدت محکوم کرد

شیخ نعیم قاسم امشب سخنرانی می‌کند

قرارداد بزرگ موسیالا با بایرن

اعتماد بالای کارتال به سردار

ضرورت پیوستن به FATF؛ از تسهیل مراودات تجاری با جهان تا اثبات شفافیت مالی

برچسب ها