شبح «جنگ اقتصادی جدید» ترامپ بر سر جهان
49

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: برنامه‌ها و دستورات اجرایی که دونالد ترامپ با بازگشت به کاخ سفید رونمایی کرد، شبح جنگ اقتصادی جدید و چندجانبه را افزایش داد و نشان می‌دهد که رئیس‌جمهوری آمریکا از قدرت اقتصادی آمریکا به‌نفع خود استفاده خواهد کرد.

روزنامه فایننشال تایمز نوشت: هشدارها و مطالبات دونالد ترامپ از متحدان و رقبای آمریکا حکایت از آن دارد که وی از قدرت مالی این کشور به عنوان چماق استفاده خواهد کرد.

این روزنامه با اشاره به سخنرانی مجازی ترامپ در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس افزود: این اولین سخنرانی او خطاب به مخاطبان جهانی از زمان بازگشت او به کاخ سفید بود. ترامپ با طرح مجموعه‌ای از خواسته‌ها و هشدارهای خود هم به کشورهای متحد و هم رقبای آمریکا، خنده ناشی از نگرانی و خشم آنها را برانگیخت.

عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت باید قیمت این محصول را کاهش دهند، بانک‌های مرکزی جهان باید «فورا» نرخ بهره را پایین آورند و شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های امریکایی را افزایش دهند؛ در غیر این صورت با تعرفه‌ها مواجه خواهند شد.

اتحادیه اروپا باید از ضربه زدن به شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا با اعمال جریمه‌های رقابتی خودداری کند.

ترامپ گفت: از کشورها احترام می‌خواهد و رئیس جمهوری سلف او (بایدن) به «دیگر کشورها اجازه داده تا از آمریکا سوء استفاده کنند، ما چنین اجازه‌ای را نمی‌دهیم».

خواسته‌های ترامپ همزمان با صدور دستورهای اجرایی او و اعلام اینکه قصد دارد نه تنها جهان را تغییر دهد بلکه بر قدرت برتری اقتصادی و تجاری آمریکا تأکید کند، مطرح شد. از اول ماه فوریه ممکن است تعرفه ۲۵ درصدی علیه کانادا و مکزیک اعمال شود. چین اگر نتواند دست‌کم ۵۰ درصد از مالکیت تیک تاک را به شرکت آمریکایی بفروشد، با عوارض ۱۰۰ درصدی مواجه خواهد شد و این درحالیست که به اتحادیه اروپا گفته شده اگر می‌خواهند از تعرفه‌ها مصون بمانند باید نفت بیشتری از آمریکا بخرند. ترامپ همچنین در اقدامی که بر یکجانبه‌گرایی آمریکا تأکید داشت از سازمان جهانی بهداشت و توافق آب و هوایی پاریس برای دومین بار خارج شد.

ترامپ همچنین به ماده‌ای مبهم و قدیمی با قدمت ۹۰ سال در قوانین مالیاتی آمریکا متوسل شد تا اتباع و شرکت‌های خارجی را تهدید کند اگر کشورهای زادگاه آنها مالیات‌های تبعیض‌آمیزی علیه آمریکا اعمال کنند، مالیات آنها دو برابر می‌شود.

نیلز یوهانسن، مدیر مرکز مالیات بر کسب و کار دانشگاه اکسفورد گفت: این پیشنهاد، مانند پرتاب «نارنجک دستی» به سیاست‌گذاری مالیاتی بین‌المللی است. این اقدام نشان می‌دهد ترامپ قصد دارد «سیاست‌های مالیاتی دیگر کشورها را از طریق اجبار، و نه همکاری، شکل دهد».

سرمایه‌گذاران و سیاست‌گزاران این سوال کلیدی را مطرح می‌کنند که آیا این، نسخه‌ای سختگیرانه‌تر از رویکرد ترامپ در دوره نخست ریاست جمهور او است یا تغییر به سمت یکجانبه‌گرایی افسارگسیخته است که کاخ سفید بدون توجه به محدودیت‌های حقوق بین‌الملل دولت‌ها و شرکت‌های خارجی را مرعوب می‌کند.

رئیس یکی از بزرگترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری مستقل جهان می‌گوید: او (ترامپ) همه چیز را تبدیل به سلاح می‌کند؛ مالیت، تجارت و انرژی. نگران این هستم که از نظام مالی جهان نیز به عنوان سلاح استفاده شود.

فایننشال تایمز نوشت: در خارج از آمریکا تهدیدهای گسترش موانع تجاری و اختلافات بر سر سیاست‌های مالیاتی بر چشم‌انداز اقتصادی تأثیر می‌گذارد. والدیس دمبروسکیس، کمیسیر اقتصادی اتحادیه اروپا گفت: شکست به ویژه برای اقتصادهای اروپا که تجارت بیش از یک پنجم تولید ناخالص داخلی آنها را تشکیل می‌دهد، نگران‌کننده خواهد بود.

این رسانه افزود: در حالی که برخی از کشورها خود را آماده تعرفه‌ها می‌کنند، برخی دیگر از سیاستمداران اروپایی مدعی‌اند تعرفه‌ها مزایایی دارد. نخست‌وزیر بلژیک گفت فضای جدید به طور قطع کمتر برای اروپا راحت خواهد بود اما فرصت‌های زیادی را نیز ایجاد می‌کند.

کشورهای اروپایی می‌گویند که می‌توانند از روابط عمیق‌تر تجاری با دیگر کشورهایی که در بازارهای آمریکا تحت فشار هستند، بهره ببرند. یک مقام اروپایی گفت: کشورها به سمت ما می‌آیند زیرا به دنبال تنوع بخشی و فاصله گرفتن از آمریکا هستند. کارلوس کوئرپو، وزیر اقتصاد اسپانیا گفت: ما باید فضای بازی ایجاد کنیم و نیاز داریم شرکت‌هایمان در شرایط برابر با یکدیگر رقابت کنند.

فایننشال تایمز خاطرنشان کرد، در حالی که آمریکا و اروپا مدت‌هاست منتقد شیوه‌های تجاری چین هستند، پکن به جای اینکه خود را دشمن نشان دهد، به سرعت خود را به عنوان حامی نظم جهانی و کشوری متکی بر قوانین معرفی کرد. معاون نخست‌وزیر چین در سخنرانی بعد از تحلیف ترامپ تأکید کرد جهانی شدن اقتصاد به معنای «شما بازنده‌ای و من برنده، و بازی مجموع صفر نیست». وی گفت بزرگترین کشورهای جهان باید الگو باشند و از سازمان‌هایی مانند سازمان ملل و تجارت جهانی تمجید کرد.

این رسانه خاطرنشان کرد: این‌که چین خود را به عنوان الگوی تجارت آزاد معرفی کرد و ترامپ به دنبال کسب امتیاز از نزدیکترین متحدانش با استفاده از قدرت بی‌رحمانه اقتصادی است از نگاه شرکت‌کنندگان در داووس پنهان نماند.

ترامپ

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

ترکیب اصلی پرسپولیس مقابل سپاهان؛ حتی شاید بدون تغییر!

ادای احترام به نگهبانان دروازه

اندروید ۱۲ حالا سیستم‌عاملی منسوخ است و دیگر پشتیبانی نمی‌شود

اپل در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ بزرگ‌ترین فروشنده موبایل جهان شد

خانمحمدی: پرسپولیس خودش سرنوشت را دست تیم دیگری داد

گوشی‌های جدید Acer رسما معرفی شدند

لیگ یک را هم با VAR برگزار کنید

بحران واقعی

ظاهراً انتشار One UI ۷ سامسونگ از سر گرفته شده است

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

رهبر انقلاب: تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی است

راهکاری جدید برای تأمین آب تهران

فقط دو درجه دما را کاهش دهید

ضرورت پیوستن به FATF؛ از تسهیل مراودات تجاری با جهان تا اثبات شفافیت مالی

۴۶ فلسطینی در حملات روز یکشنبه تل آویو به نوار غزه به شهادت رسیدند

قیمت بیت کوین، امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

وزیر نیرو: کاهش آورد آبی کشور به کمتر از ۳۸۰ میلیارد مترمکعب

اعتراض برزیل به آمریکا به دلیل اخراج مهاجران با دستبند

ممنوعیت پخش بازی‌های ۳ تیم انگلیسی در کره شمالی!

برچسب ها