پشت استدلال مخالفان FATF تنها مواضع سیاسی می‌بینم
68

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه رهبری استدلال موافقین تصویب FATF را جدی و معقول می‌دانند، گفت:پشت استدلال مخالفان این موضوع جز مواضع سیاسی حرف جدی نمی بینم و معتقدم حل این مشکل و پیوستن ایران به این مجموعه کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور را به همراه خواهد داشت.

محمدعلی وکیلی درباره بررسی دوباره FATF، CFT و لوایح پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام با درخواست رئیس دولت چهاردهم و موافقت رهبر معظم انقلاب، گفت: FATF یکی از شاخص‌های نظام اقتصادی جهانی است که نشان می‌دهد ما در چارچوب نظم جهانی عمل می‌کنیم یا خیر. البته خودِ پیوستن به FATF که بخشی از الزامات نظام شفاف‌سازی مالی در صحنه جهانی است، یک دستاورد داخلی هم دارد و آن این است که مقدمه‌ای برای FATF داخلی خواهد بود.

وی با بیان این‌که اگر ما به FATF بپیوندیم و خودمان را از لیست سیاه خارج کنیم، شاخص کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در ایران بهبود می‌یابد، افزود: پیوستن به FATF همچنین چراغ سبزی است برای اینکه ما در تجارت جهانی بتوانیم سهم‌مان را از بازار جهانی به‌دست آوریم و سوم اینکه دنیا هم برای کار با ما با بهانه‌ها و موانع کمتری روبرو خواهد بود.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس بیان کرد: حالا که رهبری با درخواست رئیس جمهور برای بررسی دوباره لوایح FATF، CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرموده اند، به این معناست که رهبری نظام هم استدلال موافقین را جدی و معقول دیده‌اند که این ارجاع و بررسی مجدد را موافقت کردند.

وکیلی عنوان کرد: دستگاه اجرایی یعنی دولت با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان اقتصادی، به‌شدت معتقد است که تصویب این لوایح در شرایط کنونی به کاهش بار تحریم‌ها علیه کشور کمک می‌کند و ثانیاً فضای کسب و کار به خصوص در تجارت خارجی را و روابط مالی و تجاری با کشورهای دوست و همراه را بهبود می‌بخشد.

مدیرمسئول روزنامه ابتکار تصویب لوایح FATF، CFT و پالرمو در شرایط کنونی را به نفع منافع ملی کشور دانست و خاطرنشان کرد: البته دو روایت رسمی نه فقط در مورد این لوایح، وجود دارد یک روایت، روایت مخالفین است که هر نوع اقدام تعامل‌ساز را خلاف منافع ملی می‌دانند و استدلال‌های کلیشه‌ای می‌آورند که مثلاً تصویب لوایح دست ما را در شرایط تحریم می‌بندد.

وکیلی روایت دیگر را دیدگاه موافقین عنوان کرد که معتقدند ما خودمان هم باید در جهت کاهش بار تحریم‌ها علیه کشور قدم برداریم زیرا با نپیوستن به FATF، در حقیقت به تحریم‌های داخلی کمک می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اگر به FATF ملحق شویم، مجبور خواهیم شد در داخل نیز FATF داخلی را اجرایی کنیم، افزود: این بدان معنا است که منشأ، گردش و مقصد پول باید معلوم و شفاف‌سازی شود و شفاف‌سازی مالی در حقیقت راه فساد اقتصادی و زد و بندها و پنهان‌کاری‌های مالی را می‌بندد که امروز کشور را درگیر کرده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اعتقاد به اینکه تصویری که اکنون وجود دارد نشان می‌دهد فقط یک گروه خاص از تصویب این لوایح ناراحت هستند و آن کاسبان تحریم است؛ گفت: این‌ها اقلیتی هستند که نان‌شان در تشدید تحریم‌ها و یا از رهگذر پولشویی تأمین می‌شود و این گروه مخالف تصویب FATF هستند و احتمالاً نگرانی بخاطر اجرای این قوانین و لوایح در داخل است.

وکیلی با اشاره به ضرورت ایجاد وفاق مورد تاکید دکتر پزشکیان و کنار گذاشتن اختلافات و دعواهای سیاسی عنوان کرد: یکی از صحنه‌هایی که آقای پزشکیان باید اثر گفتمان وفاق خود را در آن ببیند، همین موضوع برخورد با موضوعات ملی از جمله موضوع FATF است.

وی با بیان اینکه من پشت استدلال مخالفین جز مواضع سیاسی حرف جدی ندیده‌ام، گفت: در حال حاضر هم دولت آقای پزشکیان قدم‌های بسیار زیادی در انتصابات به نفع مخالفین در قالب گفتمان وفاق برداشته است از این‌رو انتظار این است که حداقل در موضوعات مهمی که تأمین کننده منافع ملی است، جریانات سیاسی نگاه ملی پیدا کنند و برخورد سیاسی نداشته باشند.

محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد.

اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی گفته می‌شود.

گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار می‌گیرد.

برخی نمایندگان مجلس روز دوشنبه ۲۴ دی ماه به بهانه بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلاش کردند با فریاد، اعتراض و استفاده از کلمات رکیک در صحن علنی مجلس در مورد FATF حاشیه‌ها را بر متن غلبه دهند، اما پاسخ قالیباف با اشاره به نظر رهبر انقلاب پاسخی به این حواشی بود.

FATF

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

سبقت به‌موقع سایپا

دیدار گروسی و اولیانوف در آستانه سفر مدیرکل آژانس به ایران

هند سرزمین عجایب ؛ سرقت بیش از ۹۰۰ موتور از کارخانه شرکت کیا!

قابلیت امنیتی جدید اندروید: ری‌استارت خودکار دستگاه پس از ۳ روز قفل‌بودن

کالابرگ الکترونیکی امسال پس از وصول منابع پیش بینی شده در بودجه اجرا می‌شود

رایزنی ترامپ و سلطان عمان درباره مذاکرات با ایران

نمایندگان از پاسخ های وزیر میراث فرهنگی قانع شدند

پالس ۲۰۰ آر اس موتوری با طراحی خشن

موافقت با افزایش سهام سرمایه دولت ایران در بانک جهانی

قیمت خودرو امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

برگزاری نشست سران قوا به میزبانی رئیس جمهور

یک گام تا فتح لیگ فرانسه

درگیری در بازی لیگ دسته دوم فوتبال در جیرفت

رئیس‌جمهور مراسم افطاری برگزار نمی‌کند

سلیمانی: بازی مقابل ژاپن بسیار سخت بود

ناجی دروازه استقلال به بازی برگشت رسید

زاخارووا: تهدیدهای ترامپ علیه ایران غیرقابل قبول است

رنه هیگوییتا، آدم‌ربا یا همدست پابلو اسکوبار؟

عراقچی عازم ژنو شد/ وزیر خارجه با دبیرکل سازمان ملل دیدار خواهدکرد

برچسب ها