وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مبارزه با هرگونه فساد و انحصار به هر قیمتی و به هر زحمتی که باشد خواهیم ایستاد و کوتاه نخواهیم آمد تا ریال ریال بیت المال در مسیر صحیح خودش هزینه شود.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، در جلسه علنی امروز مجلس که جهت پاسخ به پرسشهای مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود درباره علت واردات بیش از نیاز چای و برنج و عدم توجه به تولیدکنندگان آنها، حضور یافته بود، بیان کرد: برخی از این مسائل به دولت قبلی مربوط میشود، اما باید به آنها رسیدگی کرد. حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای در کشور وجود دارد و حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است. از این مقدار، ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات و ۵۰۴ میلیارد تومان سهم دولت بود که امسال به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شد.
وی افزود: در زمینه سیاستگذاری و قیمتگذاری، امسال سیاست جدیدی اعمال کردیم که نیاز به واردات را به خرید داخلی مربوط کردیم. به این معنا که هر کسی میخواهد چای وارد کند، باید از چایکاران داخلی چای خریده باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چای وارد شد، در حالی که این مقدار سال گذشته ۴۲ هزار تن بود. ما مکلف به حمایت از تولیدکنندگان هستیم، اما باید بازار و مصرفکنندگان را نیز در نظر بگیریم و نیاز به واردات را رعایت کنیم.
نوری قزلجه بیان کرد: تولید داخلی برنج امسال حدود دو و نیم میلیون تن است، اما نیاز به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است، لذا ۸۰۰ هزار تن باید وارد شود. تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن بوده است. ما قیمتگذاری برنج را برای اولین بار انجام دادیم و واردات برنج را نیز محدود به خرید داخلی کردیم.
وی ادامه داد: در بحث منظم کردن ثبت سفارشها و شکستن انحصار، صرفهجویی ارزی را با دقت انجام میدهیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مورد برنج حمایتهای ویژهای را آغاز کردیم و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام طرحهایی را پیش میبریم. هدف رسیدن به خودکفایی در تولید برنج است.
نوری قزلجه در مورد ابریشم گفت: تامین تخم نوغان هیبرید به حد کفایت انجام شده است و توزیع آن در مرکز توسعه نوغانداری به طور موفق انجام شده است. برای زعفران هم از بورس کالا کمک گرفتیم.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در فرآیندها ایرادات و اشکالاتی وجود دارد که با همکاری سعی در رفع آنها داریم. در مبارزه با فساد و انحصار به هر قیمتی خواهیم ایستاد تا بیتالمال در مسیر صحیح هزینه شود.
وی تاکید کرد: وضع کشاورزی خوب نیست و هدف ما بهبود حال کشاورزان است. تعادل در بازار یکی از راههای کنترل گرانی است و ما در این مسیر تلاش میکنیم.
وی در پایان اشاره کرد: با همکاری دولت، تولیدات کود اوره به داخل کشور تخصیص یافت. در مورد برنج تقلبی، دستور برخورد دادم تا با تأیید دستگاههای ذیصلاح، این برنج با قیمت درست توزیع شود. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نمیشود.