قالیباف: چالش روابط اقتصادی ایران با آفریقا مسئله حمل‌ونقل است
26

رئیس مجلس شورای اسلامی، یکی از چالش‌های جدی در گسترش روابط اقتصادی ایران با آفریقا را مشکلات حمل‌ونقل دانست و گفت: ظرفیت‌های بین‌المللی نظیر بریکس و شانگهای فرصت‌های مهمی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی است که به‌درستی از آن استفاده نمی‌شود.

محمدباقر قالیباف، که روز پنج‌شنبه در رأس هیأتی پارلمانی به اتیوپی سفر کرده، پس از ورود به آدیس‌آبابا در نخستین جلسه کاری خود با جمعی از فعالان بخش خصوصی اقتصادی مقیم اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.

این دیدار با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌های همکاری اقتصادی بین ایران و اتیوپی برگزار شد و به شناسایی موانع پیش‌روی تجار ایرانی در این کشور اختصاص یافت.

قالیباف در این نشست با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی نظیر بریکس و شانگهای گفت: با وجود تحریم‌ها، حضور ایران در این سازمان‌ها فرصت‌های مهمی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی فراهم کرده است. اما متأسفانه بخش خصوصی و حتی بسیاری از فعالان اقتصادی ایرانی آشنایی کافی با این ظرفیت‌ها ندارند و از آن‌ها به‌درستی استفاده نمی‌کنند. باید تلاش شود اطلاع‌رسانی دقیق و جامعی در این خصوص انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از چالش‌های جدی در گسترش روابط اقتصادی با آفریقا را مشکلات حمل‌ونقل دانست و افزود: نبود زیرساخت‌های پایدار در حوزه حمل‌ونقل، روند تجارت با این قاره را دشوار کرده است. علاوه بر این، مشارکت بخش خصوصی در این حوزه محدود است و عمدتاً نهادهای عمومی غیردولتی فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: باید زمینه‌ای فراهم شود که بخش خصوصی بتواند به‌صورت مستقل و فعال وارد میدان شود و توسعه همکاری‌ها را دنبال کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر ضرورت همکاری با کشورهای دیگر برای رفع برخی از موانع تأکید کرد و گفت: می‌توان با همکاری برخی کشورها مانند چین، مشکلات مرتبط با سوئیفت و انتقالات مالی را کاهش داد و از امکان تهاتر و ایجاد خطوط اعتباری بهره برد. این اقدامات نیازمند حضور فعال و میدانی بخش خصوصی و پیگیری جدی آن‌هاست.

در این دیدار، فعالان اقتصادی ایرانی به مشکلات خود در سرمایه‌گذاری و تجارت در اتیوپی اشاره کردند. آنان مسائل مرتبط با تغییرات مکرر سیاست‌های ارزی و مالیاتی، دشواری صادرات نفت و گاز و هزینه‌های بالای حمل‌ونقل در مسیرهای مختلف قاره آفریقا را از مهم‌ترین موانع توسعه تجارت و روابط اقتصادی با آفریقا برشمردند.

البته با وجود این موانع، فعالان اقتصادی به ظرفیت‌های صادرات محصولات پتروشیمی، خدمات فنی-مهندسی و مشارکت در ساخت نیروگاه‌های برق با استفاده از منابع آبی اتیوپی اشاره کردند و خواستار حمایت بیشتر از سوی دولت و تسهیل روابط اقتصادی شدند.

این سفر برای نخستین بار در سطح ریاست قوه مقننه ایران به اتیوپی انجام شد و به دلیل عضویت هر دو کشور در گروه بریکس و جایگاه این کشور در بین پنج اقتصاد برتر آفریقا اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در این سفر، منوچهر متکی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتیوپی، و جمعی از مقامات و نمایندگان مجلس قالیباف را همراهی می‌کنند.

محمدباقر قالیبافآفریقا

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

نخست وزیر بریتانیا و رئيس‌جمهور آمریکا در مورد ایران رایزنی کردند

اسکوچیچ: تیم من آموخته در این ورزشگاه و این فشار چطور بازی کند

زارع:تراکتور امروز استحقاق پیروزی را داشت

تراکتور ۳- ملوان صفر ؛ سه گل ،سه قدم مانده به جام

پرسپولیس صفر- سپاهان ۲؛ دومی پرید، سومی در خطر!

عراقچی از مسکو آمد و فردا به رم خواهد رفت

تجاوز پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

مخالفت ترامپ با تغییر در قانون حق حمل اسلحه

هفته آینده به پکن می‌روم/ تشریح جزئیات دیدار با پوتین

دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم برگزار می‌شود

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

این گوشی‌های سامسونگ تا ۶ سال آپدیت اندروید دریافت می‌کنند

ضرورت مدیریت هوشمندانه در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس/ توسعه صنایع پایین‌دستی، کلید اشتغال‌زایی قابل‌توجه در ماهشهر است

ممنوعیت خرید و فروش خودروهای پلاک گذر موقت

چهره ناموفق، آقای ورزش ایران؟

میرزویان: آماده امضای توافق صلح با باکو هستیم

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان

شناخت همتی از بانک مرکزی سرمایه‌ای مضاعف است

از زمان هخامنشیان تا انقلاب اسلامی ناو نساخته بودیم

حمله موشکی مجدد یمن به بندر اشغالی ایلات

برچسب ها