آیا وفاق میان قوا و نهادهای حاکمیتی، قربانی تجمع خیابانی تندروها خواهد شد؟ این سؤال در هنگامهای مطرح است که طی روزهای اخیر، تحرکات طیفی محدود اما پر قیل و قال، نشان داد هجمهها علیه وفاق به پزشکیان و ظریف محدود نمیماند. زیرا هراس تندروها از نتایجی که «درک مشترک از مسائل و راهحلها» به دست خواهد داد؛ باعث شد رؤسای قوای مقننه و قضائیه نیز سیبل حمله قرار گیرند.
در پی تجمعاتی که به تازگی علیه رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه برگزار شده و برخی از نمایندگان رادیکال نیز در این زمینه فعالیت کردهاند، تعارضات رادیکالها که با وجود عدم پذیرش از سوی مردم همچنان در سیاست و مقابلهجوییها برای بقا میکوشند، همچنان مشهود است. روز گذشته تجمعی در اطراف مجلس برگزار شد که حاوی شعارهای تند علیه سران قوا بود و برخی از حضار رئیس جمهوری را با لقبهای نامناسب خطاب کردند. با وجود قرار گرفتن رؤسای قوای مقننه و قضائیه در معرض حملات، اظهارات روز گذشته حجتالاسلام محسنی اژهای و محمدباقر قالیباف نشان داد که آنها قصد ندارند مصلحت کشور را در برابر هجوم شعاردهندگان به ظاهر انقلابی زیر پا بگذارند.
رئیس قوه قضائیه یادآور شد که امام (ره) در مقابل متحجرین ایستادگی کرده و بساط آنان را جمع کرده است و تأکید کرد که وحدت و همدلی قوا برای مقابله با نفوذ و ایجاد وحدت در جامعه ضروری است. قالیباف نیز در سخنان خود به اهمیت وحدت و پرهیز از دعواهای جناحی اشاره کرد و تأکید کرد که سیاست خارجی امام روشن و پیشرو بوده و اولویت با کشورهای اسلامی بوده است.
حملات تندروها که تا پیش از این محدود به موضوعاتی مانند حجاب و فیلترینگ بود، اکنون به رؤسای قوا نیز گسترش یافته است اما این تحرکات چیزی جز آتشی بیاثر نیست. اجماع نظام سیاسی برای حل مشکلات مردم و جلوگیری از دوقطبیسازیهای مخرب شکل گرفته است و این امر مانع از غالب شدن تندرویها بر مصالح و منافع کشور خواهد شد.
مصطفی هاشمیطبا معتقد است که تندروها به دنبال دیده شدن و تأثیرگذاری در سیاستگذاریها هستند و این موضوع به منافع ملی لطمه میزند. حسین کنعانی مقدم نیز همکاری قوا را راهی برای محدود کردن تندرویها میداند و تأکید میکند که نقدها باید مشفقانه و آگاهانه باشد.
ابوالقاسم رئوفیان بیان میکند که تندروها برای مشکلات راه حلی ندارند و بیشتر موضعگیریهایشان غرضورزانه است. علی مطهری نیز برگزاری گفتوگو با تندروها را راهی برای کنترل رفتارهای افراطی میداند و تأکید میکند که باید با منطق برخورد کرد.
رضوانه رضایی پور و الهام یوسفی، روزنامهنگاران، بر لزوم توجه به وحدت و جلوگیری از تندرویها تأکید میکنند.