سیانان در مطلبی با اشاره به طرح پیشنهادی ترامپ برای نوار غزه و اخراج فلسطینیان و سکنیدادن آنها در کشورهیا همسایه، ایده رئیسجمهوری آمریکا را زیرپاگذاشتن قوانین بینالملل و حقوق بشر و استعمار در قرن بیستویکم دانست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که در واشنگتن با ترامپ دیدار کرد، پس از ارائه پیشنهاد رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر تملک غزه و اخراج فلسطینیان، نتوانست جلوی پوزخند خود را بگیرد. در این دیدار، ترامپ بارها بر موضوع انتقال نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن غزه به کشورهای همسایه تأکید کرد و گفت ایالات متحده کنترل نوار غزه را بر عهده میگیرد و به مسئولیتهای مربوط به خنثیسازی سلاحهای خطرناک و تخریب کامل ساختمانهای ویرانشده میپردازد.
این روایت نشاندهنده تغییرات ژئوپلیتیکی عجیب در خاورمیانه است و به نتانیاهو راه نجات سیاسی داد. همچنین، اظهارات ترامپ در دیدار با نتانیاهو و در نشست خبری با خبرنگاران، نقطه عطفی در تاریخ آمریکا در خاورمیانه بهوجود آورد.
نویسنده معتقد است حضور رئیسجمهوری در آمریکا که کوچ اجباری فلسطینیان را تأیید و قوانین بینالملل و حقوق بشر را نادیده میگیرد، بسیار نفسگیر است. به گفته نویسنده، ترامپ در دولت جدید خود رویکردی امپریالیستیتر از دوره نخست در پیش گرفته است. او تاجر املاک و مستغلات است که به باور خود مسئولیت غزه را بر عهده گرفته و از پروژه بازسازی شهری و ایجاد شغل میگوید.
به اعتقاد نویسنده، این پیشنهاد ترامپ نوعی «موقعیت مالکیت آمریکایی» است و بهتر است برای آن عبارت «استعمار در قرن بیست و یکم» را بهکار برد. کوچ اجباری فلسطینیها و ترک غزه دلالت بر درک سطحی از مناقشه طولانی اسرائیل و فلسطین دارد، چرا که مردم غزه هرگز آنجا را ترک نمیکنند.