رئیس کمیسیون نفت مجلس پاکستان نسبت به تداوم کارشکنی در مسیر پیشبرد پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران ناشی از تحریمها و اقدامات ناکافی دولت اسلامآباد برای پیگیری این طرح انرژی ابراز نگرانی کرد.
نشست کمیسیون نفت مجلس سنای پاکستان به ریاست سناتور عمر فاروق در اسلامآباد با حضور مقامهای ارشد وزارت نفت و منابع طبیعی این کشور برگزار شد.
وی با یادآوری توصیههای مطرح شده از سوی این کمیسیون در تابستان امسال به مسوولان وزارت نفت پاکستان پیرامون اهمیت پروژه انتقال گاز از ایران و نیاز به اقدامات عملی اسلامآباد برای پیشبرد آن گفت که تداوم کارشکنی در این مسیر و اقدامات ناکافی دولت به شدت مایه نگرانی است.
سناتور فاروق اظهار داشت که سایر مراودات اقتصادی پاکستان با ایران درحال انجام است و ما از کالاهای بدون تحریم ایرانی بهرهمند هستیم اما پروژه گاز ایران همچنان با مشکلات ناشی از تحریم روبرو است.
وی با ابراز نگرانی جدی خود نسبت به وضعیت فعلی خواستار جدیت دولت پاکستان برای پیگیری فوری خط لوله انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران شد.
اوایل دیماه امسال وزیر نفت پاکستان با اذعان به مقرون به صرفه بودن واردات گاز از جمهوری اسلامی ایران در قالب پروژه مشترک گازی بین دو کشور، مدعی شد که مذاکرات برای بهرهمندی از این طرح انرژی ادامه دارد.
پیش تر سفیر ایران در پاکستان طی نشستی با هیاتی از نمایندگان ایالت بلوچستان در مجالس سنا و ملی این کشور در زمینه اجرای پروژه مشترک گازی گفت: مردم و دولت پاکستان خواهان اجرای آن هستند اما ظاهرا دولتی که ادعای دوستی با پاکستان دارد، مانع این کار است.
منابع خبری پاکستان ماه های اخیر مدعی شدند که تهران طی نامهای به اسلامآباد از تصمیم خود برای مراجعه به دیوان داوری بین المللی درباره پروژه مشترک گازی با پاکستان خبر داد.
مقام های سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند که اسلام آباد باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی.پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.
وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیهای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد ارزیابی و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.
در عین حال هیچ اقدامی از سوی طرف پاکستانی برای احداث خط لوله در خاک خود تا امروز مشاهده نشده است.