دیدگاه ۷ کارشناس درباره پیامدهای جنگ تعرفه‌ای
51

تهران- ایرنا- «شورای آتلانتیک» دیدگاه چند تن از تحلیلگران خود در مورد وضع تعرفه های جدید از سوی «دونالد ترامپ» را مورد بررسی قرار داد و به تاثیرات منطقه ای و جهانی آن پرداخت.

این اندیشکده آمریکایی با اشاره به وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک و تعرفه ۱۰ درصدی بر چین از سوی «دونالد ترامپ» پرداخت و دیدگاه کارشناسان خود را در مورد پیامدهای عمده این تصمیم در حوزه‌های اقتصاد، دیپلماسی و ژئوپلیتیک جویا شده است.

«جاش لیپسی» مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک بر این باور است که این تعرفه‌ها گسترده‌تر از هر اقدام تجاری‌ای هستند که در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ شاهد آن بودیم و بیش از یک تریلیون دلار از کالاها را تحت تأثیر قرار خواهند داد.

وی با بیان اینکه چین نفس راحتی خواهد کشید، تصریح کرد: سیاست‌گذاران در پکن احتمالاً از خود می‌پرسند که چطور ایالات متحده تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر متحدانش اعمال کرده اما بزرگ‌ترین رقیب اقتصادی خود را تنها با ۱۰ درصد مشمول کرده است. این اقدام بسیار ملایم‌تر از تهدید قبلی ترامپ برای اعمال تعرفه ۶۰ درصدی علیه چین است.

وی تورم را دلیل اتخاذ موضع نرم‌تر نسبت به چین دانست و افزود: اقتصاد چین کمتر از کانادا و مکزیک به تجارت با آمریکا وابسته است و تنها ۱۵ درصد از صادرات این کشور به ایالات متحده می‌رود؛ در حالیکه این رقم برای همسایگان واشنگتن نزدیک به ۸۰ درصد است.

«جیسون مارچزاک» در پاسخ به اینکه آیا مکزیک می‌تواند در کوتاه‌مدت راه‌حلی برای تعرفه‌ها پیدا کند، عنوان داشت که رئیس‌جمهور مکزیک به‌سرعت به اعلام تعرفه‌های ۲۵ درصدی ترامپ واکنش نشان داد و به وزیر اقتصادش دستور داد که «طرح B» را اجرا کند که شامل اقدامات تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای تلافی‌جویانه خواهد بود.

معاون ارشد در شورای آتلانتیک معتقد است ترامپ احتمالاً به موفقیت تهدیدهای تعرفه‌ای هفته گذشته خود علیه کلمبیا می‌نگرد که موجب عقب‌نشینی سریع دولت این کشور در قبال تهدید افزایش تعرفه تا ۵۰ درصد شد. تهدیدهای تعرفه‌ای علیه کلمبیا نخستین آزمون دولت جدید در زمینه میزان انعطاف‌پذیری سایر کشورها بود اما کلمبیا با مکزیک یا کانادا متفاوت است.

«ماریا فرنادا بوزموسکی» از مدیران این اتاق فکر اعتقاد دارد: اعلام تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات مکزیک با اهداف ترامپ برای کاهش مهاجرت به ایالات متحده در تضاد است. دولت ترامپ به‌طرز عجیبی باعث شده که تأمین مواد اولیه از چین برای تولیدکنندگان آمریکایی ارزان‌تر از مکزیک باشد. این تعرفه‌ها به‌سرعت رشد اقتصادی و بهبود امنیت زنجیره تأمین را که نتیجه مستقیم توافق‌نامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا بود، از بین خواهند برد. در نتیجه این اقدام، چین قوی‌تر و مکزیک و ایالات متحده ضعیف‌تر خواهند شد.

وی بیان کرد که اجرای تعرفه‌ها به تضعیف پزوی مکزیک و کاهش رشد اقتصادی این کشور منجر خواهد شد و افزود: از همه مهم‌تر، این اقدام پیامی نگران‌کننده به بزرگ‌ترین شریک تجاری ایالات متحده قبل از بازنگری در توافق USMCA است. همچنین این اعلام در نامناسب‌ترین زمان رخ داد زیرا همزمان «مارکو روبیو» در سفر خود به آمریکای مرکزی در تلاش برای تقویت روابط با متحدان منطقه‌ای بود.

«جوزف وبستر» عنوان داشت که تعرفه‌ها موجب اختلال در مدل‌های تجاری بخش انرژی می‌شود و بسیاری از تولیدکنندگان انرژی در ایالات متحده هرگز تصور نمی‌کردند که زنجیره‌های تأمین در مکزیک و کانادا با تعرفه‌های ۲۵ درصدی مواجه شوند. در نتیجه برخی مدل‌های تجاری بخش انرژی در صورت تداوم این تعرفه‌ها دچار مشکل خواهند شد.

پالایشگاه‌های ایالات متحده اکنون باید بهای بیشتری برای نفت خام مکزیک و کانادا بپردازند و پالایشگاه‌های تگزاس با افزایش هزینه‌های ورودی مواجه خواهند شد که رقابت‌پذیری آن‌ها در بازارهای صادراتی، به‌ویژه آمریکای لاتین، را کاهش خواهد داد. پالایشگاه‌های غرب میانه ایالات متحده نیز با قیمت‌های بالاتری روبه‌رو خواهند شد و بسیاری از هزینه‌ها را به مصرف‌کنندگان منتقل خواهند کرد.

وی تأکید دارد: صنعت خودروسازی ایالات متحده هم به‌شدت تحت تأثیر این تعرفه‌ها قرار خواهد گرفت، زیرا زنجیره‌های تأمین این صنعت به‌شدت به همسایگان آمریکای شمالی وابسته هستند. توسعه خودروهای خودران در ایالات متحده احتمالاً با کاهش سرعت چشمگیری مواجه خواهد شد.

«باربارا سی. متیوس» هشدار داد که تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه‌ها بر شرکای تجاری پیمان‌نامه‌های ایالات متحده، نیروهای گریز از مرکزی را تسریع می‌کند که بیش از یک دهه است که در حال کشیدن اقتصاد جهانی به سمت خود هستند.

طبق ادعای وی، ترامپ اکنون اعلام کرده است که ایالات متحده با یک وضعیت اضطراری ملی مواجه است، زیرا چین از منطقه تجارت آزاد ایجاد شده توسط USMCA سوء استفاده می‌کند. البته این اولین بار نیست که ایالات متحده تعرفه‌هایی برای مقابله با آسیب‌پذیری‌های غیرتجاری اعمال می‌کند. «ریچارد نیکسون» هم در اوایل دهه ۱۹۷۰ با استناد به قانون تجارت با دشمنان، تعرفه‌هایی ۱۰ درصدی اعمال کرد. هدف او جلوگیری از بحران تراز پرداخت‌ها بود.

متیوس تصریح کرد: این تصمیم تعرفه‌ای به جهان پیام می‌دهد که تعهدات تجاری ایالات متحده با یک هشدار عجین است که «شرکای تجاری باید از اولویت‌های سیاستی ایالات متحده حمایت کنند.» ایالات متحده پیش از این از طریق سیاست‌های تحریمی دلار، تأثیر اقتصادی قابل توجهی را اعمال می‌کرد و اکنون سیاست تعرفه‌ها نیز به میدان آمده است.

«مایته گونزالس لاتوره» وظیفه نخست وزیر آینده کانادا را سخت ارزیابی و عنوان کرد که کانادا و ایالات متحده مدت‌هاست که یک روابط اقتصادی و دیپلماتیک قوی و حیاتی را حفظ کرده‌اند. دولت کانادا فرصت دارد تا خود را مطرح و در برابر سیاست‌های نامطلوبی مانند تعرفه ۲۵ درصدی مقاومت کند. با توجه به تأکید ایالات متحده بر سیاست انرژی، نقش کانادا به‌عنوان یک متحد کلیدی در این بخش اهمیت فزاینده‌ای خواهد یافت و می‌تواند راهی برای مقابله با این تعرفه‌ها باشد.

براساس ارزیابی وی، در حالی که کانادا در حال عبور از رقابتی برای تعیین رهبری حزب لیبرال و نخست‌وزیر آینده است، تعرفه‌های ۲۵ درصدی ترامپ می‌توانند اقتصاد این کشور را به شدت تحت تأثیر قرار دهند و تولید ناخالص داخلی آن را ۲.۶ درصد کاهش دهند. این تعرفه‌ها همچنین به اقتصاد ایالات متحده آسیب خواهند رساند و تولید ناخالص داخلی آن را ۱.۶ درصد کاهش خواهند داد، اما کانادا به دلیل وابستگی بیشتر به تجارت با ایالات متحده آسیب‌پذیرتر است.

«دانیل مولانی» اضافه کرد که ایالات متحده با این اقدام از نقطه‌ای بدون بازگشت عبور کرده است. تعرفه‌های قبلی معمولاً در واکنش به تاثیرات مضر برخی عملکردهای تجاری ناعادلانه، افزایش واردات یا مشکلات در تراز پرداخت‌ها اعمال می‌شدند. استفاده از اهرم اضطراری تعرفه‌ها در پاسخ به مسائلی غیرمرتبط مانند مواد مخدر و مهاجرت، زمینه را برای اعمال تعرفه‌ها در واکنش به اولویت‌های غیرتجاری مختلف فراهم می‌کند.

ترامپ

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

ترکیب اصلی پرسپولیس مقابل سپاهان؛ حتی شاید بدون تغییر!

ادای احترام به نگهبانان دروازه

اندروید ۱۲ حالا سیستم‌عاملی منسوخ است و دیگر پشتیبانی نمی‌شود

اپل در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ بزرگ‌ترین فروشنده موبایل جهان شد

خانمحمدی: پرسپولیس خودش سرنوشت را دست تیم دیگری داد

گوشی‌های جدید Acer رسما معرفی شدند

لیگ یک را هم با VAR برگزار کنید

بحران واقعی

ظاهراً انتشار One UI ۷ سامسونگ از سر گرفته شده است

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

رئیس‌جمهور مراسم افطاری برگزار نمی‌کند

ناجی دروازه استقلال به بازی برگشت رسید

سازنده و محترمانه

حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد

درگیری در بازی لیگ دسته دوم فوتبال در جیرفت

به خاطر پرسپولیس خیلی به ما سخت گرفتند!

باشگاه پرسپولیس پیگیر وضعیت بانوی هوادار سانحه دیده

قیمت نهایی لوکانو L۷ مشخص شد

نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اظهارات ضد ایرانی ترامپ

برچسب ها