علی رغم تبلیغات پرسروصدا صهیونیستها و رسانههای عبری زبان از قدرت سامانههای پدافندی، نبرد طوفان الاقصی علاوه بر آنکه پوشالی بودن قدرت سامانههای پدافندی اسرائیل را نمایان ساخت، خودزنیهای متعددی از این سامانهها برای صهیونیستها به یادگار گذاشت.
تبلیغات و کارآیی در همه محصولات هیچوقت بدون فاصله نبوده و این شکاف همواره وجود داشته است. محصولات نظامی نیز از این قاعده مستثنی نیستند، خصوصاً وقتی که این محصولات نسخههای متعددی دارند که در قابلیتها و سطح کارآمدی تفاوت دارند. هر یک از بازیگران عرصه بینالملل علاقه دارند قدرت خود را بیش از واقعیت نشان دهند و با تبلیغات تصویری بسیار عالی از تسلیحات خود ارائه دهند؛ اما صحنه نبرد، معیاری است که کارآمدی و ارزش تسلیحات را تعیین میکند.
رژیم صهیونیستی نیز در این چهارچوب همیشه مدعی داشتن بهترین صنایع تسلیحاتی در جهان، بهویژه در حوزه سامانههای پدافندی بوده است. صهیونیستها همیشه با تبلیغات گسترده خود این تصویر را القا کردهاند که هیچ قدرت نظامی قادر به رویارویی با صنایع تسلیحاتی آنها نیست و تسلیحات تولیدیشان همیشه یکی از بهترین و دقیقترین تسلیحات نظامی در دنیا است؛ اما نبرد طوفان الاقصی تصویر متفاوتی از قدرت تسلیحاتی رژیم صهیونیستی نشان داد.
طوفان الاقصی آزمون عملی سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی بود، آزمونی که در مقابل چشم جهانیان انجام شد و نتیجه آن برای صهیونیستها در عملیاتهای مختلف از سوی گروههای مقاومت فلسطین، حزبالله لبنان، انصارالله یمن و خصوصاً حملات موشکی ایران، جز افتضاح چیزی در پی نداشت.
با نادیده گرفتن موقتی ناتوانی سامانههای پدافندی رژیم در مقابله و دفع کامل حملات راکتی، پهپادی و موشکی و بدون پشتوانهبودن اظهارات صهیونیستها درباره قدرت این سامانهها، مسئله دیگری که طی این جنگ برای آنها رخ داد، خودزنیهای عجیب و پرتکرار سامانههای پدافندیشان بود. خودزنیهایی که منجر به تلفات نظامی و غیرنظامی در اسرائیل شد و رژیم صهیونیستی نتوانست آنها را بهصورت کامل سانسور کند.
در این گزارش به برخی از مهمترین موارد نقص در سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی که تلفات جانی و مالی به همراه داشتند اشاره میشود.
**مجدل الشمس**
در تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳، حزبالله حمله راکتی به یکی از پایگاههای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی انجام داد. سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی که در مجدل الشمس مستقر بودند، برای رهگیری و انهدام یکی از راکتهای شلیکشده از سوی حزبالله اقدام به شلیک کردند.
موشک شلیکشده از نوع تامیر بود، اما در هوا فیل شده و به منطقه مجدل الشمس اصابت کرد که منجر به کشتهشدن تعدادی از ساکنان این منطقه شد.
**بزرگراه نهاریا**
پس از حادثه مجدل الشمس، اتفاق مشابهی نیز در نهاریا رخ داد. حزبالله در تاریخ ۱۷ مرداد اقدام به شلیک پهپادهایی به سمت این منطقه کرد. علیرغم هدفگیری توسط حزبالله، در لحظات اولیه حمله، اصابت یک پرتابه در بزرگراه تأیید شد و مشخص شد که این حادثه به خاطر نقص سامانه پدافندی و برخورد موشک به بزرگراه بوده است.
**انهدام شناور خودی، شاهکاری گنبد آهنین**
در عملیات حزبالله که در تاریخ ۴ شهریور انجام گرفت، حملاتی به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی صورت گرفت. اما در کنار این عملیات، سامانه پدافند هوایی ارتش این رژیم دچار نقص عملکردی شد و به جای راکتهای حزبالله، قایق گشتی خود را هدف قرار داد.
**فاجعه مهلک فلاخن داوود در تلآویو**
در جریان حمله حزبالله به تلآویو، سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی به سبب نقص عملکردی، موشکهای خود را به یک ساختمان شلیک کردند و منجر به تلفات جانی شدند.
**ناکامی صهیونیستها و درخواست از آمریکاییها**
روند حوادث و آشکار شدن ضعف اساسی سامانههای پدافندی برای رژیم صهیونیستی بسیار ناگوار بود. سامانههای پدافندی چندمیلیارد دلاری اسرائیل نهتنها در بسیاری از حملات موفق نبودند، بلکه خودزنیها و نقصهای آنها هزینههای هنگفتی برای رژیم به همراه داشتند. از این رو به کمک آمریکاییها روی آوردند و از ارتش آمریکا خواستند سامانههای بیشتری برای دفاع از خود به سرزمینهای اشغالی منتقل کند. حملات اخیر از سوی ایران و حزبالله بخشی از قدرت موشکی و پهپادی مقاومت بود و برای صهیونیستها دردسرهای جدی به همراه داشت. سران اسرائیل باید بدانند که سامانههای پدافندی که به چالش کشیده شدند، نمیتوانند بهخوبی از آنها محافظت کنند.