وزیر نفت گفت: امضای قرارداد فشار افزایی پارس جنوبی با حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری، تولدی دیگر برای بزرگترین میدان گاز ایران است.
محسن پاک نژاد روز شنبه در آیین امضای قرارداد فشار افزایی پارس جنوبی که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری و مدیران صنعت نفت برگزار شد، افزود: امضای این قرارداد بعد از گذشت هفت ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم امروز اجرایی می شود.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه امضای این قرارداد گامی مهم برای برای تحقق یک آرزوی دیرینه و تولدی دیگر برای میدان گازی پارس جنوبی است، خاطر نشان کرد: مطابق اهداف کمی تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت قرار است که در پایان برنامه، تولید گاز خام کشور به یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب برسد.
پاک نژاد گفت: از جمله الزام های تحقق این هدف توسعه میادین گازی است و همزمان با افزایش تولید میبایست طرح های نگهداشت توان تولید هم اجرا شود تا از افت تولید جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: براساس برآوردهای کارشناسی، مجموعه طرح های توسعه و نگهداشت توان تولید به سرمایه گذاری حدود ۷۵ میلیادر دلار نیاز دارد که حدود ۵۳ میلیارد دلار آن به توسعه میادین گازی جدید و ۲۲ میلیارد دلار آن مربوط به طرح های نگهداشت توان تولید از جمله طرح فشار افزایی پارس جنوبی است.
پاک نژاد افزود: برای رسیدن به هدف یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب در روز در طول چهار سال پیش رو به طور متوسط سالانه حدود ۱۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: تامین این میزان سرمایه گذاری مستلزم برنامه ریزی دقیق و استفاده مناسب از تمامی ظرفیت های حوزه های مالی و پولی کشور است؛ در این خصوص وزارت نفت برنامه هایی را تدوین کرده تا از همه این ظرفیت ها به نحو مطلوب استفاده شود.
فشارافزایی از سمت قطریها بخشی از گاز ایران را به سمت آنها می برد
وزیر نفت با بیان اینکه میدان گازی پارس جنوبی تولید ۷۰ درصد گاز کشور را بر عهده دارد، اظهار داشت: سه دهه است که ایران و قطر از این میدان گازی مشترک استفاده و برداشت می کنند که این امر سبب افت فشار شده است.
وی با بیان اینکه قطر برای فشار افزایی به سمت سفارش گذاری برای تهیه سکوهای افزایش فشار رفته است و این امکان برای قطر تا ۲ سال آینده انجام میشود، افزود: با این کار نه تنها تولید آنها افزایش می یابد بلکه بخشی از گازی که در بخش ایران است به سمت قطر می رود.
پاک نژاد اظهار داشت: برآورد شده است که از سال ۱۴۰۶ به میزان یک فاز پارس جنوبی کاهش تولید داشته باشیم و از سال ۱۴۰۸ در صورت عدم فشارافزایی یک و نیم فاز از تولید خارج می شود.
وی با یادآوری اینک نکته که ۴۰ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تامین می شود، افزود: از آنجا که بخشی از میعانات گازی این منطقه تبدیل به بنزین می شود، عدم اجرای این طرح سبب تشدید ناترازی بنزین در کشور می شود.