وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم
33

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کشور بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق تأمین شده است.

 غلامرضا نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیازهای اساسی کشور برای دولت، گفت: روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.



وی با اشاره به جلسات منظم صبح و شب در وزارتخانه جهاد کشاورزی برای پایش وضعیت بازار، تصریح کرد: ما همواره آماده اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و رسانه‌ها بوده‌ایم و در ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود نشست خبری گسترده‌ای با حضور بیش از ۸۵ خبرنگار برگزار کردیم. در حوزه تأمین کالاهای اساسی نیز ذخایر استراتژیک کشور کاملاً تأمین شده و کالاها در بنادر، گمرکات و حتی آب‌های ساحلی کشور آماده ورود به شبکه توزیع هستند.



نوری در ادامه با تأکید بر عدم کمبود کالا در بازار، گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. درحال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.



وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کاملاً الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد. این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.



وی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالاهایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است. این سیاست‌ها در جهت حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.



هیچ امضای طلایی در واردات کالا نداریم / کاهش انحصار و افزایش شفافیت در تأمین کالاهای اساسی



وزیر جهاد کشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.



وی با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالاهای اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از ۲۰ درصد است. این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم. دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.



نوری در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیماً مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند. برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیماً ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحدهای تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیرهای غیرضروری منحرف کنند.



وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود ۶۰ درصد از ارز ترجیحی به کالاهای واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، درحالی‌که ۴۰ درصد آن برای کالاهای مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود. در حوزه کالاهای واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.



وی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالاهایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آن‌ها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت ۴۸,۲۵۰ تومان عرضه می‌شود.



نوری با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز ۳۵ درصد افزایش داشته است. البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.



وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی گفت: علیرغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده اما قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.



وی با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما صرفاً مجری آن‌ها هستیم. برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر در راستای کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است. میزان ارز ترجیحی از ۱۵ میلیارد دلار به ۱۱ میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالاها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.



تسویه بدهی ۱۳۲ هزار میلیارد تومانی دولت قبل در بخش کشاورزی



نوری همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: تنها دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است. علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.



وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.


وزیر جهاد کشاورزیکالاهای اساسیوزارت جهاد کشاورزیاخبار روز

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

اعلام ورزشگاه و محل برگزاری دو مسابقه هفته بیست و یکم لیگ برتر

غیبت احتمالی جهانبخش، طارمی و آزمون در مجمع

درگیری در بازی لیگ دسته دوم فوتبال در جیرفت

لشگری: توقیف جام‌های پرسپولیس صحت ندارد

«نیست» اثر جدید فاضل نظری با دعوت بانک صادرات ایران رونمایی می‌شود

زمان فروش بلیت قطارهای رجا ویژه نوروز ۱۴۰۴ اعلام شد

انجام عملیات های موفق با مدل های پیشرفته پهپاد مهاجر ۶ و کمان ۱۲

کالاس: به دنبال ابتکارهای جدید و پیشنهادهای ملموس در روابط با ایران هستیم

گلکسی SYM NA۱۸۰ موتوری شهری با ظاهری اسپرت

پزشکیان: دولت برای حمایت و تسهیل شرایط فرزندآوری منتظر تصویب یا اصلاح قانون نخواهد بود

پربازدیدترین ها

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

سیمئونه: ما در تاریخ ماندگاریم

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

سردار قاآنی: امروز از بزرگ‌ترین شکست رژیم صهیونیستی رونمایی می‌شود

دفتر نتانیاهو از اجرایی شدن آتش بس در ساعت ۱۱:۱۵ به وقت غزه خبر داد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

حضور نمایندگان رهبر معظم انقلاب در مراسم تشییع شهید نصرالله/ پیام رهبری قرائت می شود

حقوق کارمندان با هزینه‌های آنان تناسب ندارد/ تأمین ۸۰ درصد بودجه بر عهده وزارت اقتصاد

اعطای تسهیلات دولتی به واحد‌های احداث‌کننده نیروگاه خورشیدی

پایان مذاکرات استقلال با دستیاران ماتزاری

بانک مرکزی: حجم تجارت خارجی کشور به حدود ۱۰۴ میلیارد دلار رسید

زمان و محل بازی تیم ملی جوانان با عربستان

قرارداد بزرگ موسیالا با بایرن

بورس ۴۷ هزار واحد ریخت

بازگشت ژاوی به قطر

برچسب ها