مسعود پزشکیان در میانه بیمها و امیدهای جمعیت ۹۰میلیونی ایران، سکاندار دولت چهاردهم شد و شاید یکی از دلایل موفقیت وی در ربودن گوی سبقت از هماوردان انتخاباتی خود، توجه ویژه به خواسته بحق خیل عظیم مردم برای افزایش سرعت و کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در دوران مبارزات انتخاباتی بود.
مسعود پزشکیان در میانه نگرانیها و امیدهای جمعیت ۹۰ میلیونی ایران، هدایت دولت چهاردهم را به عهده گرفت و شاید یکی از دلایل موفقیت وی در جلب نظر مردم، توجه ویژه به بهبود سرعت و کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در دوران مبارزات انتخاباتی بود.
نامحسوس بودن ارقام: امروز اینترنت به بخشی از سبد خانوارها تبدیل شده و مردم نسبت به کیفیت، سرعت و قیمت آن حساساند. هرچند گاهی آمار سایت جهانی اسپید تست، خبر از افزایش رتبه و سرعت اینترنت ثابت و سیار در جهان میدهد ولی واقعیت این است که این افزایش سرعت برای کاربران محسوس نیست و نمیتوانند این اعداد و ارقام را بپذیرند. اختلالات مقطعی اینترنت هم یکی دیگر از مواردی است که مردم را کلافه میکند.
توسعه فیبر نوری، یک راهکار مناسب: اما دولت برای افزایش کیفیت اینترنت و توسعه زیرساختهای آن چه راهکارهایی دارد؟ توسعه فیبر نوری یکی از راهکارهایی است که میتواند کاربران را راضی کند و کاربران، کمتر به سراغ اینترنت سیار بروند. توسعه فیبر نوری که در دولت گذشته آغاز شد، هنوز چندان پیشرفت نداشته است. چرا با وجود توجه ویژه به توسعه فیبر نوری در کشور، همچنان شاهد حرکت کند این فناوری هستیم و مردم هم استقبال چندانی از توسعه آن نمیکنند؟
تشکیل صندوق توسعه فیبر نوری: برخی هم توسعه فیبر نوری را هزینهبر میدانند و معتقدند که میتوان از روشهای دیگری استفاده کرد. اما صندوق توسعه فیبر نوری میتواند بسیاری از مشکلات هزینهای و سرمایهگذاری را برطرف کند. درصدی از درآمد اپراتورهای بزرگ کشور به این صندوق ریخته میشود و میتوان از محل آن به توسعه این فناوری کمک کرد.
ردپای فیلترینگ در کندی اینترنت: بخشی از کیفیت پایین اینترنت به فیلترینگ و استفاده دائم مردم از فیلترشکنها مربوط میشود؛ موضوعی که هم میتواند حملات سایبری به دستگاهها را تسهیل کند و هم در کاهش سرعت اینترنت تأثیرگذار باشد. ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی و تأمینکنندگان اینترنت، اصلیترین منشأ افت سرعت اینترنت را حملات سایبری به زیرساختهای اینترنت کشور میدانند.
میترا جلیلی
دبیر گروه فناوری