نرخ بهره بین بانکی در پایان سومین هفته فروردین ماه در محدوده ۲۳.۹۵ درصد ثابت ماند.
: نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته سوم فروردین ماه سال جاری بدون تغییر با نرخ ۲۳.۹۵ درصد ثابت ماند. در پایان هفته منتهی به ۲۰ فروردین، حداقل نرخ توافق بازخرید نیز مانند سال گذشته ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعدهمند ۲۴ درصد و نرخ سپردهگذاری قاعدهمند ۱۷ درصد به صورت ثابت اعلام شده است.
این نرخ در پایان هفته منتهی به ۱۳ فروردین ماه با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۳۲.۹۵ درصد رسید و در پایان هفته جاری نیز در همان دامنه هفته گذشته (۲۳.۹۵ درصد) بدون تغییر و ثابت ماند.
گفتنی است، نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۶ فروردین ماه ۲۳.۹۶ درصد بود.
نرخ سود بانکی|سود بانکی , بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ,
مروری به تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان میدهد در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ این نرخ در کانال ۲۳ درصد در نوسان بود، این درحالی است که نرخ بهره بین بانکی در سال ۱۴۰۱ بین ۲۰.۳ تا ۲۳.۱ درصد در نوسان بوده که بیشترین تغییر در نرخ بهره بین بانکی در سالهای گذشته را نشان میدهد.
گفتنی است، بازار بین بانکی بازاری است که برای مبادلات مالی میان بانکها و سایر مؤسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاستهای پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است. این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و برای کاهش اضافه برداشت بانکها، کاهش استقراض بانکها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانکها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد میشود.
بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد. اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاستهای پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانکها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع میکند. حجم معاملات در این بازار بسیار بالا است و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد و نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام میکند، بر اساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه به دست میآید.
سود بانکی