سالی برای توسعه تجدیدپذیرها
63

بروز ناترازی انرژی در حوزه گاز و برق، دولت چهاردهم را بر آن داشت تا در نخستین سال فعالیت خود توسعه انرژی های تجدیدپذیر را در دستور کار قرار دهد و سرمایه گذاری در این بخش را شتاب دهد.

 در برنامه هفتم توسعه که دولت چهاردهم آن را محور اصلی فعالیت خود قرار داده است، افزایش ظرفیت ۱۲ هزار مگاواتی برای تجدیدپذیرها تا پایان برنامه پیش بینی شده است آن هم در شرایطی که تولید برق از این بخش در بهترین شرایط به ۱۵۰۰ مگاوات در کشور می رسد.



در این رابطه دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور با اشاره به برنامه دولت برای توسعه پنل‌های خورشیدی با هدف تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی برق گفته است، بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در گروهی متشکل از بخش خصوصی، دولتی، وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه نصب پنل‌های خورشیدی برای تولید ۱۰ هزار مگاوات در مجموع ۲.۵ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.



به گفته وی، برای تحقق این دولت باید ۱۵ میلیارد دلار هزینه کند، ۳۰ درصد هم بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کند و آنگاه می‌توانیم ۳۰ هزار مگاوات برق تولید کنیم.



در همین زمینه شورای اقتصاد در بهمن ماه امسال با اختصاص سه میلیارد و ۸۹۷ میلیون یوان تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای اجرای طرح احداث ۱۷۵۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سراسر کشور موافقت کرد.



شورای اقتصاد همچنین در جلسه ۱۰ دی ماه امسال با خرید و واردات تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر شامل ۲۵ هزار مگاوات برق خورشیدی و ۵ هزار مگاوات برق بادی موافقت کرد.



برنامه‌ریزی برای احداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی



در این پیوند عباس علی آبادی وزیر نیرو در بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه ظرفیت های بخش خصوصی که بهمن ماه انجام شد، با اشاره به استفاده حداکثری این وزارتخانه از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تاکنون شرکت‌های زیرمجموعه انجمن تجدیدپذیر ایران برای احداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با وزارت نیرو قرارداد منعقد کرده‌اند.



وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود از برنامه ۱۲ هزار مگاواتی انجمن تجدیدپذیر ایران برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر حدود ۲۴۰۰ مگاوات تا تابستان سال آینده به بهره‌برداری برسد و با تجمیع سایر تولیدکنندگان، ظرفیت تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا همین بازه زمانی به پنج هزار مگاوات برسد.



علی‌آبادی همچنین برنامه دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در چهار سال آینده را تشریح کرد و گفت: اجرای این برنامه می‌تواند منجر به صرفه‌جویی سالانه ۱۱ میلیارد مترمکعب سوخت و کاهش هزینه‌های ارزی به میزان ۷. ۵ میلیارد دلار شود.



بسته ارزی و ریالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر



یکی از موانعی که برای این توسعه از سوی فعالان مطرح می شد تامین منابع مالی بود؛ براین اساس در روزهای اخیر بانک مرکزی برای رفع این نگرانی پیش قدم شد؛ بانک مرکزی با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی به منظور تسهیل و رفع موانع طرح احداث ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، بسته تامین مالی ارزی و ریالی،‌ تسهیل در توثیق وثایق و نحوه تأمین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.



اکنون و با این ابلاغیه راه بهانه جویی برای کاهلی در توسعه تجدیدپذیرها بسته شده و تنها همت فعالان را می طلبد.



بر اساس این بسته بانک مرکزی موظف است اقدامات لازم جهت تسهیل در معرفی طرح های اولویت دار و دارای مجوز شورای اقتصاد در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر را به منظور دریافت تسهیلات فاینانس خارجی معمول نماید و صندوق توسعه ملی موظف است اقدامات لازم را جهت اعطای تسهیلات ارزی و ریالی مطابق با شیوه نامه های مصوب صندوق در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر تا سقف معادل پنج میلیارد دلار آمریکا طی چهار سال از طریق قراردادهای اعطای عاملیت پرداخت تسهیلات و یا سپرده گذاری نزد سیستم بانکی و یا سایر شیوه های تأمین مالی و عنداللزوم اهرمی کردن منابع از طریق تلفیق با منابع بانک و یا پذیرش تعهد رکن پذیره نویس جهت انتشار اوراق ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران معمول نماید.



\"\"



سرمایه گذاران طرح های اولویت دار در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر که دارای منابع ریالی مکفی هستند به منظور تخصیص ارز جهت واردات تجهیزات مرتبط با تائید وزارت نیرو (ساتبا) در چارچوب بودجه ارزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اولویت تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی قرار می گیرند.



اعطای تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران طرح های نیروگاه های تجدیدپذیر تا انتهای سال ۱۴۰۵ با تأیید هیات عالی بانک مرکزی به طور عام یا موردی می توانند از رعایت کلیه مقررات نظارتی و احتیاطی (از جمله آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان، اشخاص مرتبط کنترل مقداری ترازنامه) مستثنی شوند.



حتی صادرکنندگان غیر نفتی می توانند در چارچوب مقررات ماده (۸) آیین نامه بازگشت ارز حاصل از صادرات نسبت به واردات تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر جهت تأمین انرژی های مورد نیاز تولید خود اقدام نمایند.



از سوی دیگر شبکه بانکی کشور نیز مجاز است به منظور تامین منابع ریالی مورد نیاز طرح های نیروگاه های تجدیدپذیر، در صورت توجیه پذیری و پذیرش عاملیت طرح های مورد تایید وزارت نیرو (ساتبا)، نسبت به ارائه درخواست خود به بانک مرکزی جهت صدور مجوز انتشار گواهی سپرده سرمایه گذاری خاص در چارچوب دستورالعمل مربوطه اقدام نماید.



همچنین شبکه بانکی مجاز است جهت تامین سرمایه در گردش ریالی طرح های حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر از ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید (SCF) از جمله اوراق گام استفاده کند.



تلاش برای تسهیل ورود بخش خصوصی به توسعه تجدیدپذیرها



محمد بهرامی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات انجام شده برای رفع ناترازی انرژی اظهار داشت: دولت و مجلس تلاش می کنند شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه تجدیدپذیرها تسهیل شود.



وی با بیان اینکه توسعه تجدیدپذیرها بویژه نیروگاههای خورشیدی برای کاهش ناترازی ها ضروری است، ادامه داد: برنامه هفتم پیشرفت بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر تاکید دارد و دولت هم مصمم به اجرای این برنامه است.



نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس به تلاش وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: مقرر شده تا سهم تجدیدپذیرها در تولید برق در این سال پنج هزار مگاوات افزایش داده شود.


انرژی های تجدیدپذیرصندوق توسعه ملیوزارت صنعت، معدن و تجارتعباس علی‌آبادیوزارت نیرو

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

رونمایی از سه مدل جدید بنتلی

سلاح اتمی در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد

ایروانی: شورای امنیت، رژیم صهیونیستی را ملزم به توقف تجاوزگری‌ کند

اوکراین: آتش‌بس ۳۰ روزه می‌خواهیم

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

پشت فرمان گوردون موری T.۵۰، نهایت لذت رانندگی آنالوگ در یک سوپراسپرت

نیو فایرفلای برای رقابت در رالی جهانی WRC آماده می‌شود

چرا سرمایه‌گذاری بلندمدت چینی‌ها در ایران محدود است؟

جویباری: درویش از شوخی من استفاده ابزاری کرد

خداداد: نتایج سپاهان اصلاً مهم نیست

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

پاکستان: طالبان افغانستان در سرکوب داعش کاری از پیش نبرد

کنایه شاهرخ بیانی به سرمربی فولاد: شهامت داشته باش!

حکیم زیاش جانشین تالیسکا شد

روسیه: کشتار غیرنظامیان در غزه محکوم است؛‌ مسأله اسرا با زور حل نمی‌شود

پزشکیان: مشکلات حوزه سلامت از تبعیض و بی‌عدالتی ریشه می‌گیرد

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

تراکتور از شوک بیرانوند به سلامت عبور کرد

آزادی در انتظار تغییر مدیریت

تاکید رهبر معظم انقلاب حفظ و تقویت فضای آرامش فعلی در کشور است /باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی سیاست‌های حاکمیت را دنبال کنیم

برچسب ها