بررسی وضعیت تراز تجاری در ۹ ماه امسال نشان می دهد که این تراز در حوزه های مختلف صنایع عمومی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۶ هزار و ۶۷ میلیارد دلار به رشد ۱۳.۸ درصدی رسیده است.
صنایع عمومی ۵۲ درصد از صنعت کشور را شامل میشود که در بیش از ۲۰ رشته و حوزه صنایع عمومی است. سهم صنایع عمومی در پنج حوزه اصلی شامل صنایع شیمیایی و پلیمری با ۳۳ درصد، صنایع لوازم خانگی و اداری با ۳.۲ درصد، صنایع منسوجات، پوشاک، چرم و سلولزی با ۴.۳ درصد و صنایع غذا و دارو، بهداشتی و آرایشی با ۱۲.۳ درصد است.
صنعت پتروشیمی، صنایع تایر، روغن موتور، بستهبندی و چاپ در قالب صنایع شیمیایی و پلیمری، لوازم خانگی، مصنوعات طلا، نقره و جواهر، تاسیسات گرمایشی و سرمایشی و نوشتافزار در بخش صنایع لوازم خانگی و اداری، صنعت نساجی و پوشاک، فرش ماشینی، موکت و کفپوش، چرم و کفش و صنایع سلولزی در بخش صنایع منسوجات، پوشاک، چرم و سلولزی و صنعت فرآوردههای غذایی، لبنیات، شیرینی، شکلات و تنقلات، مواد اولیه و مؤثره دارویی، داروی انسانی، مکملهای غذایی و رژیمی، نوشیدنیها و بهداشتی و آرایشی در قالب صنایع غذا و دارو، بهداشتی و آرایشی است.
راهبرد اصلی معاونت صنایع عمومی شامل تولید صادراتمحور، تکمیل زنجیره ارزش محصولات، عمقبخشی به ساخت داخل و صیانت از منابع ارزی و صرفهجویی در انرژی است. همچنین این معاونت دارای راهبردهای پشتیبانی است که تامین مالی نوین تولید، ارتقای فناوری، مشارکت با ذینفعان و فعالان کسب و کار و تقویت سرمایه انسانی را در بر میگیرد.
رشد صادرات ۹ ماهه در حوزههای صنایع عمومی
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی از وضعیت تجارت میگوید: تراز تجاری در حوزههای مختلف صنایع عمومی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳.۸ درصد رشد کرده است. ابراهیم شیخ ادامه میدهد: تراز تجاری امسال ۶ هزار و ۶۷ میلیارد دلار ثبت شده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته پنج هزار و ۸۶ میلیارد دلار بوده است.
وی از رشد ۲۴.۸ درصدی ارزش صادرات صنایع شیمیایی و پلیمری در ۹ ماه امسال خبر داده و میگوید: ۲۴ هزار و ۲ میلیارد دلار ارزش صادرات است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۹ هزار و ۴ میلیارد دلار بوده است. معاون صنایع عمومی اضافه میکند: صادرات در لوازم خانگی و اداری با رشد ۹.۸ درصدی در ۹ ماه امسال گزارش شده است که ارزش صادرات ۴۴۷ میلیون دلار بوده است این رقم در همین مدت سال گذشته ۴۰۷ میلیون دلار بود.
وی از رشد ۱۴.۲ درصدی ارزش صادرات منسوجات خبر داده و میگوید: ۸۳۷ میلیون دلار ارزش صادرات در این بخش بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۷۳۳ میلیون دلار بوده رشد را نشان میدهد.
شیخ عنوان میکند: صنایع غذا و دارو، بهداشتی و آرایشی یکی دیگر از بخشهای صادراتی است که ارزش آن ۲ هزار و ۶ میلیارد دلار امسال به ثبت رسیده این رقم نسبت به سال قبل که یک هزار و ۷۴ میلیارد دلار بوده رشد ۱۸.۱ درصدی را نشان میدهد. معاون صنایع عمومی تاکید میکند: بیشترین سهم صادرات به صنایع شیمیایی و غذایی اختصاص دارد.
توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه در دولت چهاردهم
توسعه صادرات در بخش صنعت و صنایع عمومی در دولت چهاردهم با گسترش دیپلماسی اقتصادی با کشورهای منطقه و امضای توافقنامهها رقم خورده است که در ادامه نتیجه آن تسهیل در روابط و شناسایی، بررسی و حل مشکلات شرکتهای بخش خصوصی و تعرفههای گمرکی بوده است. به طور قطع رایزنیهای وزارت صنعت، معدن و تجارت با کشورهای عضو بریکس، اوراسیا، اصلاح موافقتنامه تجارت آزاد با سوریه، اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ترکیه، به روز رسانی و اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ازبکستان در راستای تحقق افزایش صادرات رقم خواهد خورد.