وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به چالش های بخش کشاورزی در محدویت منابع آبی و خشکسالی های پیدرپی، تغییر کشاورزی سنتی و غیرتجاری به کشاورزی دانش پایه و بازار گرا الزامی است.
غلامرضا نوری قزلجه در مراسم سی و هشتمین دوره شناسایی، انتخاب و معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی که با حضور رئیس جمهوری در اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: اهمیت بخش کشاورزی بر همگان روشن است و تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر در حوزه امنیت غذایی دارند، مسئولیت ما را سنگین کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد که از تمامی بهرهبرداران بخش کشاورزی به عنوان مردمیترین بخش اقتصاد ایران و به ویژه از برگزیدگان به عنوان پیشگامان توسعه پایدار و الگوهای موفق نوآوری و از تلاشهای آنها برای اطمینان از تحقق و پایداری امنیت غذایی قدردانی میکند.
وی افزود: نمونههای بخش کشاورزی شاهدان عینی توانستن هستند و ما میتوانیم در عملیات و عملکرد این بزرگواران متجلی است. امروز در خدمت برگزیدگان ملی آنها به نمایندگی از ۴.۲ میلیون نفر بهرهبردار زحمتکش بخش کشاورزی کشور هستیم.
نوری قزلجه خطاب به رئیس جمهور گفت که کشاورزان و روستاییان در جریان انتخابات ریاست جمهوری پا به پای مردم ایران فعالیت کردند و به دلیل آشنایی و تحصیلات رئیس جمهور در بخش کشاورزی به ایشان علاقهمند بودند.
وی تصریح کرد: در دولت، رئیس جمهور بیشترین حمایت را از کشاورزان و روستائیان دارند و من هم از این مهم سپاسگزارم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز بخش کشاورزی و منابع طبیعی در ایران با چالشهای متعددی روبهروست؛ خشکسالی، افت کمی و کیفی منابع آب، پیامدهای تغییر اقلیم و سایر مسائل امنیت غذایی را تهدید میکند.
او بیان کرد که برای مقابله با این چالشها و اطمینان از بهرهمندی جامعه از غذای سالم نیاز است تا الگوی توسعه بخش کشاورزی به الگوی کشاورز محور و روستا پایه تغییر یابد.
نوری قزلجه درباره برگزیدگان ملی مختلف در حوزههای کشاورزی گفت: این افراد توانستهاند دستاوردهای مهمی در زمینه ارتقای تولیدات کشاورزی و پایداری تولید در استانهای کشور داشته باشند.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه، بخش کشاورزی و منابع طبیعی مکلف شده که به طور متوسط سالیانه ۵.۵ درصد رشد و ارزش افزوده داشته باشد. همچنین نیاز است تا نگاه به کشاورزی سنتی به کشاورزی بازار گرا، بهرهور و دانش پایه تغییر یابد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: خلا عملکرد محصولات زراعی و باغی و فاصله بین عملکرد بالفعل و بالقوه نشان دهنده عدم نفوذ کافی دانش به عرصههای کشاورزی است. او ادامه داد که با توجه به دستاوردهای متنوع در مراکز علمی و شرکتهای دانش بنیان در زمینههای مختلف، شناخت و بهکارگیری این فناوریها میتواند کلید دستیابی به توسعه و پیشرفت پایدار کشاورزی باشد.
نوری قزلجه افزود: فضای مجازی و استفاده از شبکههای اجتماعی میتواند به ارتقای دانش و مهارت در این بخش کمک کند.
وزارت جهاد کشاورزی آمادگی دارد با تسهیل فرایند صدور مجوزهای کسب و کار، زمینه لازم برای حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاران را فراهم کند.