تغییر اقلیم یک واقعیت انکارناپذیر
89

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به وقوع پدیده تغییر اقلیم در جهان و لزوم اجماع جهانی برای کنترل آن، گفت: یکی از مباحثی که گزارش های هیات بین‌الدول تغییر اقلیم بر آن اشاره دارد، افزایش پدیده‌های حدی و حالت‌های نابهنجار شدید آب و هوایی در سطح جهان است.

احد وظیفه اظهار داشت که تغییر اقلیم مساله‌ای نیست که ناگهانی اتفاق افتاده باشد. این مشکل نتیجه تغییر روندهاست که طی آن کلاس اقلیمی مناطق تغییر کرده است.

وی افزود: در ایران بر اساس تاریخچه بلندمدت بارش‌ها، دما و رطوبت، اقلیم‌های مختلفی مانند خشک و معتدل، سرد و خشک، گرم و خشک، مرطوب و ... شکل گرفته است، اما به‌تدریج شاهد تغییر آن‌ها هستیم.

وظیفه ادامه داد که در گذشته بارش‌ها به گونه‌ای بود که ۲۵ درصد در پاییز، ۳۵ درصد در زمستان، ۲۵ درصد در بهار و بقیه در تابستان رخ می‌داد، اما در سال‌های اخیر شاهد کاهش شدید بارش‌ها در تابستان، کاهش بارش برف و ضعیف شدن بارش‌ها در بهار هستیم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت که در نیم قرن اخیر متوسط بارش‌های کشور ۴۰ میلی‌متر کاهش داشته و دمای کشور ۲.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. چنین شرایطی نشان‌دهنده تغییر اقلیم است.

وظیفه خاطرنشان کرد که هر یک درجه افزایش دما بین ۶ تا هفت درصد تبخیر را افزایش می‌دهد و این موضوع به افزایش مصرف آب و انرژی منجر شده و حتی روی خلق و خوی افراد تاثیر می‌گذارد.

وی یادآور شد که با گرم‌تر شدن اقلیم کشور و کاهش بارندگی، میزان آب در دسترس کاهش می‌یابد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اضافه کرد که جمعیت کشور نسبت به اوایل انقلاب با رشد حدود سه برابری همراه شده و از سویی دریافتی آب کشور کاهش یافته است. همه این‌ها سبب می‌شود تا شرایط سخت‌تری را نسبت به گذشته شاهد باشیم و هر روز به سمت شرایط پیچیده‌تر اقلیمی حرکت کنیم.

وی گفت: در سال‌های گذشته به‌جز سال‌های ۹۷، ۹۸ و اوایل ۹۹، با خشکسالی مواجه بودیم و بیش از ۴۶ درصد بارندگی کشور کاهش یافت. همچنین از آغاز سال آبی جاری تاکنون کمتر از نصف بارش‌های کشور را دریافت کردیم و تداوم این شرایط نگران‌کننده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی افزود: خشکسالی یک پدیده خزنده و بطئی، اما فراگیر است و در ایران خشکسالی به سمت طولانی‌تر شدن رفته است.

وی بیان داشت که این مساله و در مقابل کاهش بارش‌های جوی و افزایش تقاضای آب، سبب شده تا فشار بر منابع آب زیرزمینی افزایش یافته و استخراج از این منابع افزایش یابد. بر این اساس اقلیم سرزمین‌مان دچار چالش بزرگ فرونشست شده است.

وظیفه تصریح کرد که این مسائل به‌تدریج امنیت غذایی، زیرساخت‌های انرژی، بهداشت وسلامت جامعه و ... را تحت‌تاثیر منفی قرار خواهد داد و همه آن‌ها وابسته به شرایط اقلیمی است. شرایطی که شاید تا یک دهه آینده دیگر تاب تحمل آن‌ها را نداشته باشیم.

وی گفت: امروز گرمایش جهانی سبب شده تا الگوهای جوی عبوری از کشورمان تغییر کند و بارندگی‌ها کمتر از نرمال باشد و به‌تبع آن روزهای آلوده افزایش یابد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تصریح کرد که بخش مهمی از تغییر اقلیم، دست ساخت بشر است و فعالیت‌های مختلف اقتصادی و معدنی سبب شده تا بر موضوع تغییر اقلیم تاثیرگذار شویم.

وی اضافه کرد که در این مسیر فقط به دشت‌ها اکتفا نکرده‌ایم و با ایجاد تاسیسات و اقامتگاه‌های بوم‌گردی در مناطق کوهستانی، منابع تامین آب کشورمان را تحت تاثیر منفی قرار داده‌ایم.

وظیفه بیان داشت که موضوع تغییر اقلیم در جهان از سال ۲۰۱۵ و با برگزاری کنفرانس پاریس مورد پیگیری جدی قرار گرفت و کشورها متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای شدند.

وی اظهار داشت که هرچند مصرف انرژی در جهان رو به افزایش است، اما تلاش‌های جهانی در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت که اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰، ۴۵ درصد سبد انرژی خود را به سمت انرژی‌های پاک سوق می‌دهد. این در حالی است که اکنون بخش اعظم انرژی کشورمان از منابع فسیلی تامین می‌شود.

وی یادآور شد که به دلیل محدودیت منابع انرژی در جهان و اهمیت بالای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، تنبیهاتی در تجارت بین‌الملل برای این مساله در نظر گرفته شده است.

وظیفه گفت: مطالعات نشان می‌دهد از زمان صنعتی شدن (سال ۱۸۵۰ میلادی) تاکنون دمای کره زمین ۱.۵۴ درجه سانتی‌گراد بالاتر رفته است.

وی اضافه کرد که امروز شاهد عواقب منفی ناشی از این مساله در سطح جهان و بروز حالت‌های نابهنجار شدید آب و هوایی مانند آتش‌سوزی در جنگل‌ها هستیم.

این مقام مسئول سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد که یکی از معضلات اساسی کشورمان، مصرف بالای آب برای تولید هر کیلووات ساعت برق است.

وظیفه، با هشدار مجدد نسبت به شکنندگی اوضاع اقلیمی در کشورمان، تاکید کرد که این مسائل باید همواره از سوی کارشناسان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و در کنار ارائه راهکارها به آن‌ها پرداخته شود تا دچار وضعیت مخربی که می‌تواند زیست ما را مورد مخاطره قرار دهد نشویم.

هواشناسیآب و هواآمریکااتحادیه اروپا

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

تکذیب پناهندگی بشار الجعفری به روسیه

آرناتوویچ می‌ماند، طارمی می‌رود؟

ترامپ: مشکل با ایران را حل خواهم کرد

اپل با آیفون ۱۶e، سامسونگ را به زیر کشید و بزرگ‌ترین گوشی‌ساز دنیا شد

مشکل بزرگ خودروسازان آلمانی در چین با کاهش چشمگیر فروش در سال ۲۰۲۵

بازگشت ایوب العملود به تمرین پرسپولیس

فوتبال ساحلی در پایتخت!

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding ۲ ارائه خواهد کرد

​ثبت‌نام در طرح جدید ایران‌خودرو با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

نویر غایب بزرگ تقابل با اینتر

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

شناخت همتی از بانک مرکزی سرمایه‌ای مضاعف است

واشنگتن در ابهام

برگزاری نشست سران قوا به میزبانی رئیس جمهور

از زمان هخامنشیان تا انقلاب اسلامی ناو نساخته بودیم

دیدار شورای رهبری حماس با احمدیان

علی ربیعی: مشارکت در پویش ”نه به تصادف” یک وظیفه همگانی است

گزارش تخت روانچی درباره مذاکرات به مجلس/دور بعدی مذاکرات در اروپا برگزار می شود

ضرورت مدیریت هوشمندانه در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس/ توسعه صنایع پایین‌دستی، کلید اشتغال‌زایی قابل‌توجه در ماهشهر است

چهره ناموفق، آقای ورزش ایران؟

برچسب ها