دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان کشور گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بسته حمایتی از صنعتگران برای جبران ناترازی انرژی را به کمیسیون دولت ارسال کرد اما مورد بی توجهی قرار گرفت در حالی که این بسته مطالبه همه صنعتگران است.
علی اکبر الوندیان اظهار داشت که به دلیل کمبود سوخت، صنعت سیمان چهار ماه است با قطعی برق و گاز روبروست و این موضوع کاهش تولید و زیان را برای صنعتگران به دنبال داشته است. وی افزود صنعتگران سیمان از اعضای کمیسیون اقتصادی دولت انتظار دارند تا بسته حمایتی که شامل نظرها و راهکارهای بخش خصوصی و دولتی برای جبران زیانها در ناترازی انرژی است، را مورد توجه قرار دهند.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان کشور افزود: در این بسته حمایتی، حداقل حمایتها برای صنایع در حوزههای مختلف پیش بینی شده است که اجرای آن با هماهنگی دستگاههای مختلف به استمرار تولید در این صنعت کمک میکند. وی با بیان اینکه ناترازی انرژی از سال گذشته تا کنون حدود ۱۷ میلیون تن به صنعت سیمان کشور ضرر زده است، گفت: در سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن و امسال حدود چهار میلیون تن تولید را نسبت به سال گذشته از دست دادهایم.
الوندیان ادامه داد که در مرداد ماه امسال ۷۰ درصد کورههای صنعت سیمان متوقف شدند و با اینکه شرایط در شهریور کمی بهتر شد اما دوباره از مهرماه تاکنون صنعت سیمان با محدودیت گاز و کاهش تولید مواجه است. وی تاکید کرد: هرچند که تولید کاهش یافته اما هزینههای جاری، مالیات، بیمه و اقساط بانکها ثابت است و صنعتگران از جیب پرداخت میکنند.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان کشور به از دست رفتن بازارهای صادراتی اشاره کرد و گفت: پیش از این سالانه حدود ۱۴ میلیون تن صادرات داشتیم که با شرایط فعلی تمرکز بر تامین نیاز داخلی است و به زودی بازارهای صادراتی را از دست خواهیم داد. وی خاطر نشان کرد: صنعتگران نگران هستند با شرایط فعلی و ناترازی انرژی از صادرکننده سیمان به واردکننده سیمان تبدیل شویم.
سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین بسته ویژهای برای حمایت از صنایع در برابر خسارت قطع برق و گاز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این بسته به زودی در دولت به تصویب برسد. براساس گزارشی که اتابک به دولت ارائه داده است، برق تحویلی به صنایع در ۶ ماهه نخست امسال ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است و زمان از دسترفته صنایع برای تولید که پارسال ۱۴ درصد بود به ۲۲ درصد رسیده است.
در این گزارش آمده که صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان سهم ۴۲ درصدی در ارزش افزوده کل بخش صنعت و ۵۱ درصدی در کل صادرات غیرنفتی کشور دارند و تأکید شده است: عدمالنفع ناشی از تولید ازدسترفته صنایع عمده کشور ناشی از اعمال محدودیت برق، فقط در تابستان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۷۳٫۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
در طراحی این بسته حمایتی ابعاد مختلفی از جمله تسهیلات در پرداخت حق بیمه، مالیات سررسید شده، امهال در پرداخت اقساط وامها و... پیشبینی شده است. با این وجود وزیر صمت از بیاعتنایی کمیسیون اقتصادی دولت به بسته حمایتی وزارت صمت از واحدهای تولیدی و صنایع انتقاد کرد و آن را ضربه جبران ناپذیر به تولید به عنوان پیشران توسعه کشور دانست. وی تامین برق و گاز تولید و صنعت را اولویت کشور اعلام کرد و گفت: اگر تولید با وقفه مواجه شود، اشتغال نابود شده و معضلات اجتماعی ناشی از آن گریبانگیر معیشت خانوار خواهد شد.
وی با ابراز تأسف از شرایط پیش آمده توضیح داد: سهمیه حداقلی که برای صنعت و تولید با حضور معاونان رئیسجمهور، وزرا و سازمان برنامه و بودجه در دولت مطرح شد و به کمیسیون اقتصاد رفت، اما در کمال ناباوری، حداقل تعیین شده هم توسط این کمیسیون کنار گذاشته شد. وزیر صمت به تصویب کلیات طرح حمایتی در کمیسیون زیربنایی اشاره کرد و یادآور شد: بعد از طرح و موافقت کلیات در کمیسیون زیربنایی، طرح حمایتی به دولت رفت و به درخواست رییس کمیسیون اقتصادی دوباره به کمیسیون ارجاع داده شد.
وی در ادامه تاکید کرد: «تابآوری صنایع به انتها رسیده و توانی بیش از این برای ادامه تولید باقی نمانده است». اتابک در انتها به کسانی که طرح را بر زمین گذاشتند، گفت: تولیدکننده و صنعتگر توانی برای حفظ بنگاه و اشتغال کارکنانش ندارد و عواقب سوء ناشی از این سهلانگاری متوجه اهالی صنعت و آحاد جامعه خواهد بود.