ایران، رتبه سوم تولید عسل در جهان
76

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: ایران سالانه با تولید ۱۲۲ هزار تن عسل در بیش از ۹۲ هزار واحد زنبورستان، همچنان رتبه سوم تولید عسل جهان را داراست.

میرمحسن موسویان روز شنبه درباره وضعیت صنعت زنبورداری افزود: بر اساس آخرین آمار سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در دنیا سالانه ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن عسل توسط بیش از ۹۱ میلیون کلنی تولید می‌شود که ایران به لحاظ تولید عسل بعد از چین و ترکیه رتبه سوم و از لحاظ تعداد کلنی در رتبه چهارم قرار دارد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران اظهار داشت: طبق آخرین نتایج سرشماری در سال ۱۴۰۳، میزان تولید عسل کشور حدود ۱۲۷.۷ هزار تن است که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ (۱۲۱ هزار تن) رشد ۵.۶۳ درصدی را نشان می دهد.

وی اضافه‌ کرد: ایران علاوه بر تولید عسل، حدود ۱۱ تن ژله رویال، ۸۶۲ تن گرده گل، ۲۱۱ تن بره موم، افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ تن موم و ۹.۶ کیلوگرم زهر زنبور عسل تولید می کند.

موسویان تصریح‌ کرد: بر اساس این سرشماری، تعداد ۹۲ هزار و ۱۲۲ واحد زنبورستان در کشور شمارش شده که در این زنبورستان ها تعداد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار کلنی‌ زنبور عسل وجود دارد و حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار کلنی در قالب کندوی مدرن و ۳۰۰ هزار کلنی در قالب کندوی سنتی است.

وی با اعلام اینکه عملکرد تولید عسل در سال ۱۴۰۳ نسبت به مقدار پیش بینی شده ۱۲۲ هزار تن نیز حدود ۴.۷ درصد افزایش داشته است، افزود: اکنون بیشترین تولید عسل کشور مربوط به استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، کردستان، اصفهان و مازندران است.

علت تلفات لارو زنبور عسل هنوز مشخص نشده است

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: طی چهار سال گذشته در برخی از زنبورستان های کشور شاهد مرگ و میر لارو زنبور و زنبور عسل هستیم که برخی علت این تلفات را وجود ملکه های آلوده و نبود داروهای موثر برای مبارزه با این بیماری ها می دانند.

وی، یکی از مشکلات فعلی را مقاوم شدن کنه واروآ در زنبور عسل به داروهای مصرفی طی سال‌های اخیر دانست و اظهار داشت: در بحث دارو با کمبود داروهای کیفی روبه‌رو هستیم در حالی که برخی زنبورداران ما توان خرید داروهای کیفی را ندارند.

موسویان با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور طی سال‌های اخیر به دلیل کمبود نیروی انسانی و بودجه رصد و پایش زنبور عسل را لغو کرده است، افزود: همین امر صنعت زنبورداری را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده، تاجایی که هنوز بحث لارو میری همچنان ادامه دارد و علت مشخص نشده است.

مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی فروش عسل را با مشکل روبه‌رو کرد

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی برای عسل، ژل رویال و سایر محصولات زنبور عسل تصویب کرد که به دلیل کاهش توان خرید مردم فروش عسل در کشور با مشکل روبه‌رو شده است.

وی بر این باور است که براساس قانون، محصولات خام کشاورزی معاف از هرگونه مالیات بر ارزش افزوده هستند تاجایی که برای فروش گوشت و شیرخام ارزش افزوده دریافت نمی شود، اما برای عسل ارزش افزوده در نظر گرفته شده است.

موسویان ابراز امیدواری کرد در دولت چهاردهم این مصوبه برای حمایت از زنبورداران کشور ابطال شود تا فروش عسل نیز از معافیت محصولات کشاورزی بهره مند شود.

مصرف شکر برای زمستان گردانی زنبورها امری اجتناب ناپذیر است

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران تصریح‌کرد: مصرف شکر برای زمستان گردانی زنبورها جهت زنده ماندن، حفظ کلنی ها، تحریک ملکه برای تخم ریزی و افزایش توان زنبور عسل برای ذخیره سازی عسل امری اجتناب ناپذیر است و این امر ارتباطی به تولید عسل با شکر ندارد.

وی با بیان اینکه شکر به عنوان یکی از نهاده های مهم صنعت زنبورداری باید با قیمت های مناسب به دست زنبورداران برسد، افزود: زنبورداران برخی استان ها همچون آذربایجان غربی، اصفهان و فارس در اسفندماه سال گذشته، فروردین و اردیبهشت ماه امسال توسط اتحادیه مذکور و از طریق سامانه بازارگاه بیش از ۱۰ تن شکر خریداری کردند اما به دلیل تغییر ارز شکر از تالار یک به تالار دوم نرخ ها افزایشی شد، بنابراین قیمت ها تغییر یافت.

به گفته وی، این بدان معناست که نرخ شکر از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر پیدا کرد و وزارت جهاد کشاورزی از زنبورداران خواست که این مابه التفاوت ۱۲ هزار تومانی را پرداخت کنند.

موسویان با بیان اینکه زنبورداران نیازمند حمایت های دولتی هستند، گفت: این درحالیست که نه تنها زنبورداران در همان زمان مبلغ را کامل پرداخت و فاکتور دریافت کرده اند، بلکه این محصول به موقع تحویل داده نشده و یا اینکه برخی هنوز شکر مورد نیاز خود را دریافت نکرده اند.

زنبورداران نیازمند دریافت تسهیلات

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: در ۱۰ سال گذشته تسهیلاتی به زنبورداران پرداخت نشده درحالی که این صنعت نیازمند حمایت است، زیرا در کشورهای منطقه نیز همچون ترکیه، افغانستان و عراق از زنبورداران حمایت می شود.

وی، گرده افشانی توسط زنبورعسل را احیاء کننده بخش کشاورزی دانست و افزود: بخش عمده کشورهایی که صنعت زنبورداری دارند، بابت گرده افشانی، سوبسید و یارانه به زنبورداران پرداخت می کنند.

موسویان خواستار اجرای بیمه زنبورداران شد و اظهار داشت: طی سه سال اخیر بیمه زنبورداران به دلیل کسری بودجه اجرایی نشده است که این امر نگرانی هایی را برای زنبورداران ایجاد کرده است.

ایران در صادرات عسل چندان پیشرفت نکرده است

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: با وجود ظرفیت تولید عسل و افزایش ارزآوری از محل این محصول، ایران در صادرات عسل ضعیف است.

وی با تاکید براینکه اکنون ۲ تا ۲.۵ کیلوگرم برداشت ژل رویال از هر کندو انجام می شود، افزود: ایران امکان افزایش ظرفیت تولید و توسعه صادرات عسل، ژل رویال، گرده گل، بره موم، موم و زهر زنبورعسل را دارد تا ارز آوری به کشور افزایش پیدا کند.

به گفته این مقام صنفی، سال گذشته حدود چهار هزار و ۶۰۰ تن صادرات عسل به کشورهای هدف داشته ایم که رقم ناچیزی است.

وزارت جهاد کشاورزی

نظر خود را ارسال کنید ...

آخرین اخبار

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

سبقت به‌موقع سایپا

دیدار گروسی و اولیانوف در آستانه سفر مدیرکل آژانس به ایران

هند سرزمین عجایب ؛ سرقت بیش از ۹۰۰ موتور از کارخانه شرکت کیا!

قابلیت امنیتی جدید اندروید: ری‌استارت خودکار دستگاه پس از ۳ روز قفل‌بودن

کالابرگ الکترونیکی امسال پس از وصول منابع پیش بینی شده در بودجه اجرا می‌شود

رایزنی ترامپ و سلطان عمان درباره مذاکرات با ایران

نمایندگان از پاسخ های وزیر میراث فرهنگی قانع شدند

پالس ۲۰۰ آر اس موتوری با طراحی خشن

موافقت با افزایش سهام سرمایه دولت ایران در بانک جهانی

پربازدیدترین ها

ترامپ چگونه بازار انرژی جهان را متحول می‌کند؟

موضع‌گیری‌های مهم و دقیق ترامپ درباره ایران

حادثه هواپیمای فوکر ۱۰۰ کارون در فرودگاه مهرآباد

رضایت موسیمانه از اردوی کیش

ورزشگاه آزادی در شرایط تحویل موقت است

تلاش برای بازگشت به زندگی عادی

دقیقی: به جز یک صحنه هیچ موقعیت خاصی به تیم هوادار ندادیم

بانک صادرات ایران دومین شرکت برتر ایران شد

دیدار رهبر انقلاب با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی آغاز شد

بقائی: ایران درباره توان دفاعی خود مذاکره نمی‌کند

پر بحث ترین ها

نماینده سابق مجلس: اجازه دهیم بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسیر خود ادامه دهد

واشنگتن در ابهام

آمریکا یک پایانه ذخیره نفت خام چین را در ارتباط با ایران تحریم کرد

حسینی: تساوی ناامید کننده‌ای برای ما بود

پورمحمدی: مشکل آمریکا مقاومت و استقلال ملت ایران است نه مسئله هسته‌ای

داوران هفته بیست و یکم لیگ برتر فوتبال

همرنگ: اعتماد عمومی به داوری از بین رفته است

این گوشی‌های سامسونگ تا ۶ سال آپدیت اندروید دریافت می‌کنند

رهبر انقلاب: تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی است

میرزویان: آماده امضای توافق صلح با باکو هستیم

برچسب ها